Kvôli softvérovej chybe sú displeje fialové.

Majitelia modelu iPhone 13 sa už nejaký čas stretávajú s problémom, ktorý spôsobuje zmenu farby displeja a aj iné poruchy. Viaceré prípady už stihli opísať používatelia tohto smartfónu na sociálnej sieti Reddit. Diskutujúcich spája jedno spoločné. Používajú jeden z modelov iPhone 13, takže sa zdá, že iných Apple zariadení sa tento problém netýka. 

Jeden z používateľov nahlásil, že okrem zmeny farby displeja sa objavuje aj druhý problém, ktorý súvisí s nepresnou GPS. Ďalší z diskutujúcich spomenul neštandardné správanie batérie zariadenia, po čom nasledovala zmena farby displeja. 

iPhone 13 fialový displejZdroj: GSMArena
iPhone 13 má problém s displejmi

Pokým sa v niektorých prípadoch podarilo používateľom telefón vymeniť, v ďalších už spoločnosť Apple žiadosti o výmenu zamietla so slovami, že nejde o žiadny hardvérový problém. Portál GSMArena informuje, že problém sa najčastejšie objavuje v Číne.

Spoločnosť Apple vo svojej reakcii na vzniknutý problém uviedla, aby používatelia série iPhone 13 zálohovali svoje zariadenia a následne aktualizovali na najnovšiu verziu systému iOS. Vyzerá to však tak, že Apple zatiaľ nevydal žiadnu opravu, ktorá by priamo súvisela s problémom fialovej obrazovky. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.