Nové iPhony nevyužívajú extra priestor v hornom riadku.

Telefóny radu iPhone 13 prinášajú prakticky jedinú viditeľnú zmenu, ktorou sa odlišujú od iPhonov 12 a predchádzajúcich generácií – menší výrez v displeji. Ten má o 20 % menšiu veľkosť a hoci nie je tento rozdiel až tak výrazný, prináša extra priestor v hornom riadku.

Bohužiaľ, Apple tento priestor nevyužil a neodstránil tak nedostatok, ktorý používatelia kritizujú už od vydania iPhonu X. Máme na mysli zobrazovanie informácie o percentuálnom zostatku batérie. Tú je aj v prípade nových iPhonov možné zobraziť iba cez ovládacie centrum, potiahnutím prsta smerom dole v pravej hornej časti displeja.

A pritom je viac ako pravdepodobné, že by bolo možné tento údaj zakomponovať priamo do horného riadka. Naznačuje to napríklad návrh dizajnu, ktorý sa objavil na sociálnej sieti Twitter. Je však pravdepodobné, že mnohým záujemcom o nový iPhone to nebude prekážať, pretože si už zvykli na absenciu tohto údaja.

Na druhej strane by bolo potešiteľné, ak by Apple využil zmenšený výrez aj na praktický prínos pre používateľa. Avšak, kto vie – možno sa používatelia iPhonov 13 dočkajú indikátora percent batérie v niektorej z budúcich softvérových aktualizácií.

Aj takto by mohlo vyzerať zobrazenie stavu batérie na iPhone 13. Dizajn zverejnil Sebastiaan de With (@sdw) na sociálnej sieti Twitter
iPhone 13 výrezZdroj: phonearena.com
Porovnanie výrezu v iPhone 13 a iPhone 12

Zdroj: mspoweruser, Twitter

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit