Očakávajú sa viaceré zmeny.

Už skôr sa objavili správy, že predaje modelov iPhone 14 a 14 Plus nie sú vôbec uspokojivé. Práve tu vzniká priestor na zásadné vylepšenia budúcej generácie, ktoré by sa mali týkať zostavy fotoaparátov. Portál Wccftech informuje o viacerých zmenách tohtoročných iPhonov 15 a 15 Plus. To zároveň znamená, že Apple chce tieto telefóny povýšiť na novú úroveň. 

Zdroj informuje, že iPhone 15 a 15 Plus do výbavy dostanú 48 Mpx hlavný fotoaparát, ktorý by znamenal výrazný upgrade oproti aktuálnym 12 Mpx fotoaparátom. Hoci zistené zmeny vyzerajú veľmi dobre, majte na pamäti, že do predstavenia série iPhone 15 zostáva ešte veľmi dlhý čas, čo necháva veľký priestor na ďalšie zmeny.

Spomínaný 48 Mpx fotoaparát by mal byť údajne ten istý, ktorý sa nachádza v modeloch iPhone 14 Pro a 14 Pro Max. Táto zmena by mohla zároveň vyústiť k potrebnej zmene dizajnu zostavy fotoaparátov. Podstatným vylepšením je samozrejme vyššie rozlíšenie hlavného fotoaparátu, čo bude mať zásadný vplyv na kvalitu fotografií. 

iPhone 14Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPhone 14

Existuje však aj ďalšia teória, ktorá za zväčšením zostavy fotoaparátov skôr očakáva pridanie ďalšieho objektívu. To by zároveň naznačovalo, že Apple sa chystá aj do modelov iPhone 15 a 15 Plus pridať teleobjektív. 

Očakávaná zmena v oblasti fotoaparátov, a teda pridanie teleobjektívu, by mala v prvom rade zabezpečiť vyššiu atraktivitu oboch “základných” iPhonov 15.  Okrem toho nie je už žiadnym tajomstvom, že modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra majú dostať ďalšie exkluzívne funkcie, ktoré budú dostupné (zatiaľ) iba pre tieto telefóny.

Keďže Apple pre modely iPhone 15 a 15 Plus chystá zaujímavé zmeny, tak už teraz sa tešíme na tie, ktoré sa dostanú do všetkých vyšších modelov. Je však vysoko pravdepodobné, že v oblasti funkcií sa budú musieť aj tento rok majitelia ne-Pro/Ultra modelov pripraviť na určité obmedzenia. 

Zdroj: Wccftech

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.