Ľudia chcú radšej iPhony Pro.

Zo štvorice aktuálnych iPhonov 14 je najmenší záujem zákazníkov jednoznačne o iPhone 14 Plus. Ľudia radšej volia lacnejší základný iPhone 14, prípadne si rovno priplatia okolo 100 eur za iPhone 14 Pro, ktorý ponúka ďaleko lepšiu výbavu.

Podľa najnovších údajov z dodávateľského reťazca Apple, ktoré na Twitteri zverejnil známy odborník na Apple Ross Young, vraj v decembri 2022 až 75 percent dodávok displejov tvorili panely určené pre iPhony Pro. Analytik zároveň predpovedá, že v údajoch za január a február to bude minimálne 80 percent. To jasne napovedá, aké je asi zloženie výroby jablčných telefónov.

Young dodáva, že došlo k miernemu nárastu dodávok panelov pre iPhone 14, zatiaľ čo dodávky panelov pre iPhone 14 Plus sa úplne zastavili. Obnoviť by sa mohli teraz vo februári, ale stále by predstavovali menej ako päť percent celkových dodávok.

Záujem o iPhony 14 Pro bol dokonca taký vysoký, že v Apple nestíhali uspokojovať dopyt zo strany zákazníkov. Situácia sa stabilizovala až po silnom predvianočnom a vianočnom období.

Napriek nezáujmu o iPhone 14 Plus vraj Apple stále chystá jeho nástupcu. Zároveň vraj plánuje zlacnenie dvoch základných modelov iPhone 15, čo by malo zvýšiť záujem o tieto telefóny. V kontexte Apple a ich cenovej politiky znie zmienka o zlacňovaní, hlavne v dobe vysokej inflácie, až neuveriteľne. Na druhej strane, šlo by asi o logický krok, keďže záujem o základné iPhony je naozaj malý.

Young tiež spomína zdražovanie iPhonov 15 Pro. Vytvoril by sa tým ešte väčší cenový skok od dvojice základných modelov, ktorý bol tohto roku, ako sme spomínali, len okolo sto eur.

Zdroj: Twitter.com/Ross Young

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.