Uvedenie na trh sa môže kvôli nim odložiť.

Apple sa pripravuje na uvedenie novej série iPhonov. Tento rok sa očakáva séria iPhone 15, ktorá má byť pre spoločnosť vo veľa smeroch prelomová. O možnom posunutí uvedenia novej generácie iPhonov informoval analytik spoločnosti BofA Global Research Wamsi Mohan. Hoci je možné s touto informáciou pracovať ako s vierohodnou, tak na druhej strane ju žiadny ďalší analytik nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. V súvislosti s uvedením série iPhone 15 sa však objavili správy, že spoločnosť Apple má problémy s montážou modelov iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Portál PhoneArena informuje, že s celou situáciou sú oboznámené dve osoby, ktoré tvrdia, že problémy by mohli viesť k nedostatku týchto dvoch Pro modelov, keď by boli na trh uvedené v septembri. Táto správa by tak potvrdzovala možné uvedenie na trh až v októbri.

Zdroj dodáva, že dodávatelia spoločnosti Apple tento rok používajú na výrobu OLED panelov pre iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max novú výrobnú techniku, ktorá umožňuje spoločnosti Apple zmenšiť veľkosť rámikov okolo displeja, čo prispeje k lepšiemu pomeru displeja k telu oboch zariadení. V konečnom dôsledku by sa to mohlo podpísať aj pod lepšiu ergonómiu, keďže pri súčasnom zmenšení rámikov okolo displeja a zachovaní rozmerov displejov, by sa mohla celková veľkosť telefónov zmenšiť.

iPhone 15 ProZdroj: UnknownZ21
iPhone 15 Pro

Pripomeňme si, že iPhone 15 Pro bude mať 6,1-palcovú a 15 Pro May 6,7-palcovú uhlopriečku displeja. V prípade týchto modelov je aj tento rok jedným z hlavných dodávateľov panelov spoločnosť LG Display. Minulý rok sa aj kvôli nej vyskytol podobný problém, kvôli ktorému Apple nemal dostatok displejov pre iPhone 14 Pro Max. Zdá sa, že tento rok sa opakuje rovnaký problém. 

Zostáva iba dúfať, že Apple sa tentokrát na neho pripravil o niečo lepšie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.