Hlavné zmeny sa majú týkať teleobjektívu.

Do predstavenia série iPhone 15 zostáva iba niekoľko dní. Spoločnosť Apple má už 12. septembra predstaviť celkom novú generáciu svojich telefónov, avšak krátko pred ich uvedením sú zverejnené informácie, ktoré menia všetko, čo bolo o nich doteraz známe. Ide predovšetkým o model iPhone 15 Ultra, o ktorom sa už pred časom prestalo hovoriť, pretože ustúpil modelu iPhone 15 Pro Max, ktorý nakoniec nebude ani uvedený. Fanúšikovia značky sa vraj majú pripraviť na najvyššiu verziu iPhone 15 Ultra.

Portál PhoneArena s odvolaním sa na Andrewa O’Haru z AppleInsideru tvrdí, že najvyšší model bude skutočne známy ako iPhone 15 Ultra. Už aj skoršie fámy tvrdili, že Apple svoje dva najvyššie modely ešte viac odlíši, čo znamená, že iPhone 15 Ultra (nie iPhone 15 Pro Max) by mal byť o poznanie lepší ako iPhone 15 Pro. 

iPhone 15 Ultra vraj bude mať fotoaparáty na úrovni Galaxy S23 UltraZdroj: Andrew O'Hara
iPhone 15 Ultra vraj bude mať fotoaparáty na úrovni Galaxy S23 Ultra

Staršie fámy naznačovali, že iPhone 15 Ultra bude mať periskopický teleobjektív s 5× až 6× optickým priblížením, avšak najnovšia fáma naznačuje, že tento model dostane až 10-násobné priblíženie. To zároveň znamená, že teleobjektív iPhonu 15 Ultra ponúkne rovnaký výkon ako teleobjektív Galaxy S23 Ultra. Hoci nie je jasné, akým spôsobom bude tento teleobjektív v iPhone 15 Ultra fungovať, tak sa predpokladá, že ponúkne teleobjektív s variabilným priblížením pre dve rôzne priblíženia.

Úniky zo začiatku tohto roka dokonca tvrdili, že modelu Ultra bude mať oproti Pro modelu aj jasnejší displej. Ultra bude mať oproti iPhone Pro väčší 6,7-palcový displej a väčšiu batériu. Obidva modely by však mali mať titánový rám, tlačidlo Action Button namiesto mechanického prepínača a 3nm čip A17 Bionic. 

Maketa iPhone 15 ProZdroj: GSMArena
Maketa iPhone 15 Pro

Dva najvyššie modely tohtoročnej ponuky budú mať tenšie rámčeky a nové šošovky fotoaparátov a základná pamäť sa zväčší na 256 GB. Pre modely s vyššou základnou internou pamäťou bude pripravených až 8 GB RAM.

Model iPhone 15 Ultra má údajne dostať aj vysokú cenovku, čomu má zodpovedať aj trefné označenie tohto modelu. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.