Apple každoročne nezabudne počas uvedenia novej generácie iPhonov svetu pripomenúť, že uviedol najlepší iPhone v histórii.

Neexistuje však dôvod, aby bolo toto tvrdenie nepravdivé, keďže každý od novej generácie očakáva, že bude lepšia ako tá predošlá. V tomto duchu sa bude niesť aj séria iPhone 16, avšak zdá sa, že práve iPhone 16 Pro Max bude v oblasti výdrže batérie výnimočný. Nie je to tak dávno, čo sme zverejnili správu o nových batériách v celej sérii iPhone 16, ale tentokrát portál Wccftech zverejnil správu, v ktorej sa uvádza, že iPhone 16 Pro Max bude mať najlepšiu výdrž batérie, než akýkoľvek predchádzajúci iPhone.

Nedávne leaky naznačili, že séria iPhone 16 má využívať lítium-iónové batérie so silikónovými elektródami. Takéto batérie majú až o 10 % väčšiu kapacitu ako anódové batérie na báze grafitu. V menšej batérii sa teda bude môcť nachádzať viac energie ako predtým. Z tejto technológie bude podľa novej správy ťažiť aj najväčší model série iPhone 16, ktorého výdrž by mala byť ešte lepšia ako pri modeli iPhone 15 Plus. Nová batéria v iPhone 16 Pro Max by však nemala využívať iba nové technológie, ale mala by mať aj väčšiu kapacitu.

iPhone
iPhone

Zároveň nie je prekvapením, že práve iPhone 16 Pro Max bude mať najväčšiu batériu v celej sérii iPhone 16. Je však zaujímavé, že iba model iPhone 16 Plus sa nedočká upgradeu. Okrem toho sa očakáva, že modely iPhone 16 Pro budú mať väčšie displeje ako súčasné modely. Konštrukcia menšieho iPhonu 16 Pro je navrhnutá tak, aby sa do nej zmestil 6,3-palcový displej, čo je významný skok od 6,1-palcového displeja iPhonu 15 Pro. Apple bude v tomto smere nasledovať konkurenta Galaxy S24, ktorého displej sa taktiež medzigeneračne zväčšil, avšak iba na 6,2 palca. Aby Apple dokázal vtesnať väčší displej, tak bude musieť nielen konštrukciu zväčšiť, ale aj ju prispôsobiť kvôli väčšej batérii. 

Zdroj okrem vyššie spomenutých zmien tvrdí, že iPhone 16 Pro a Pro Max budú vybavené aj energeticky efektívnejšími komponentmi pre lepšiu spotrebu energie. Vďaka kombinácii týchto aspektov by iPhone 16 Pro Max mohol poskytnúť najlepšiu výdrž batérie nielen medzi iPhonmi, ale celkovo medzi smartfónmi. Model iPhone 16 Pro Max by mohol mať výdrž batérie presahujúcu 30-hodinovú hranicu, čo je na druhej strane v porovnaní s 29-hodinovou hranicou iPhone 15 Pro Max iba mierny posun.

Najväčší iPhone série iPhone 16 do svojej výbavy dostane aj vylepšené senzory fotoaparátov a nové tlačidlo spúšte. 

Zdroj: Wccftech

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.