Predstavenie série iPhone 15 od spoločnosti Apple prebehlo len nedávno. Už sa však špekuluje o sérii iPhone 16.

Modelový rad iPhone 16 sa na verejnosti predstaví s najväčšou pravdepodobnosťou v septembri 2024. Už teraz ale leakeri prinášajú množstvo únikov, ktoré sa týkajú týchto smartfónov a poukazujú na dôležité prvky. Mark Gurman, známy novinár a odborník na značku Apple, teraz však informuje o tom, že veľa noviniek v novej sérii iPhonov očakávať nemusíme. Apple sa má sústrediť na iné prvky.

Hlavným lákadlom pre používateľov má byť vylepšený softvér. Ten má byť v podaní iOS 18, ktorý sa už pomaly ale isto črtá aj v databázach a rovnako sa oň zaujímajú aj rôzni leakeri. Ako teda bude vyzerať séria iPhone 16 a čo všetko máme očakávať?

iPhone 16 bez väčších hardvérových zmien

Keď sa pozrieme na niektoré staršie verzie iPhonov, zdá sa nám, ako keby medziročné zmeny v ich výbave neboli až také výrazné. Väčšie zmeny priniesli až modely iPhone 14 Pro (Max), ktoré vsadili na nový priestrel pre selfie fotoaparát spolu so 48 Mpx fotoaparátom na zadnej strane. V tomto duchu sa niesla aj séria iPhone 15, pričom k týmto novinkám pribudol aj USB-C port pre nabíjanie smartfónov.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

V sérii iPhone 16 však už takéto väčšie novinky očakávať nemáme. Dôvodom má byť najmä to, že Apple sa má skôr sústrediť na lepší softvér a hardvérové zlepšovanie teda opäť posunie do úzadia. Menšie novinky sa objaviť môžu, no nebudú také prelomové, ako to bolo v prípade modelov z tohto či minulého roka.

iOS 18 v znamení AI

Nie je žiadnym tajomstvom, že viacerí výrobcovia sa snažia zakomponovať AI priamo do systému svojich telefónov. Na tejto vlne sa má niesť aj americký Apple, ktorý chce AI priniesť už do systému iOS 18. Práve toto má byť najväčšie eso v rukáve spoločnosti, ktorá bude budúci rok predávať modely zo série iPhone 16. Nie hardvér, naopak softvér má prilákať fanúšikov spoločnosti ku kúpe nového iPhonu.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.