Pripravovaný iPhone 16 už teraz poukazuje na zásadné zmeny vo výbave.

Len nedávno sa na trhu objavila séria iPhone 15, ktorá okamžite vyvolala rozruch nielen medzi fanúšikmi spoločnosti Apple. Príchod USB-C konektora aj úplná zmena tlačidla na boku smartfónu, ktoré doteraz slúžilo len na prepínanie medzi tichým režimom, dokázali získať pozornosť snáď každého nadšenca do technológií. Už teraz sa ale rozpráva o ďalšej generácii smartfónov, ktorou má byť iPhone 16.

Podľa posledných informácií, ktoré zdieľa aj portál andro4all.com, iPhone 16 získa nové tlačidlo, ktoré bude fungovať podobne ako nový action button. Zmien vo výbave však má byť oveľa viac a zdá sa, že aj ďalšia generácia smartfónov bude vedieť vyvolať veľký rozruch.

iPhone 16 získa nové tlačidlo

Capture button, takto má znieť označenie nového tlačidla, ktoré vo výbave ponúkne séria smartfónov iPhone 16. Toto tlačidlo sa má umiestniť na rovnakej strane smartfónu ako tlačidlo vypínania smartfónu, resp. jeho uzamknutia. Pozícia tlačidla však má byť o niečo nižšie a jeho funkcia je zatiaľ neznáma. Niektoré úniky však poukazujú na to, že by nové tlačidlo malo fungovať ako spúšť fotoaparátu.

iPhone 15 (Pro)Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15 (Pro)

Ako sme už uviedli, capture button v iPhone 16 sa má inšpirovať aj tlačidlom action button, ktoré nie je skutočným fyzickým tlačidlom. Toto tlačidlo by malo reagovať na tlak a dotyk, nemalo by sa však fyzicky hýbať. Na vašu reakciu by malo odpovedať haptickou odozvou rovnako, ako tomu bolo napríklad pri home button pri iPhonoch 7, 8 alebo SE.

Nových funkcií však bude viac

Aj keď predstavenie série iPhone 16 pravdepodobne prebehne až v septembri budúceho roka, tak už teraz vieme o novinkách povedať niečo viac. Šepká sa napríklad o tom, že ďalšia séria iPhonov vsadí na väčšie veľkosti displeja, teda séria iPhone 16 bude o niečo väčšia. Rovnako v prípade Pro verzie by sa konečne mohlo objaviť aj 5x priblíženie vo fotoaparáte.

Pri iPhone 16 Pro ešte chvíľu zostaneme, keďže tento smartón má podľa všetkého získať až 48 Mpx ultraširokouhlý snímač fotoaparátu. V ďalšej generácii by sa rovnako mohlo objaviť FaceID pod displejom, smartfóny by sa teda zbavili širokého priestrelu pre selfie fotoaparát. Aj tlačidlá hlasitosti by mali disponovať haptickou odozvou a v neposlednom rade možno očakávať aj podporu pre Wi-Fi 7.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.