Bohužiaľ, dáta si takýmto spôsobom medzi telefónmi neprenesiete.

Jedným z hlavných zlepšení všetkých smartfónov série iPhone 15 je nový USB-C port. Ten má v prípade základných modelov pomalšie prenosové rýchlosti na úrovni USB 2 (rýchlejší prenos na úrovni USB 3 ponúkajú iba smartfóny iPhone 15 Pro (Max)), avšak aj napriek tomu výrazne zvyšuje používateľský komfort, nakoľko aj iPhone už môžete konečne nabíjať USB-C káblom.

USB-C port v iPhone však otvára viacero otázok, ktorých odpovede sa postupne objavujú na internete. A takouto otázkou je aj to, čo sa stane, keď pripojíte iPhone 15 k Android smartfónu cez USB-C kábel. Tento experiment vyskúšali redaktori portálu PetaPixel a výsledok zverejnili ako YouTube Short video:

Medzi oboma pripojenými zariadeniami prebieha výmena energie, čo sa dalo očakávať. Avšak to, či sa nabíja iPhone 15 z Androidu, alebo smartfón so systémom Android z iPhonu, je podľa videa trochu náhodné.

Redaktori z PetaPixel sa pokúsili aj o prenos dát medzi oboma telefónmi, avšak tento pokus sa skončil neúspechom, a to bez ohľadu na to, či posielali dáta z iPhonu do Androidu alebo opačne.

Pripomeňme, že smartfóny radu iPhone 15 ponúkajú funkciu spätného nabíjania cez USB-C port s nabíjacím výkonom na úrovni 4,5 W. Môžete to oceniť v prípade, že si potrebujete nabiť hodinky Apple Watch či slúchadlá AirPods (alebo iné) a nemáte k dispozícii powerbanku alebo napájací zdroj.

Zdroj: PetaPixel, YouTube

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit