Dôvodom sú komponenty pre bezdrôtové nabíjanie.

iPhone 8 sa už predáva na vybraných trhoch, takže sme sa dočkali aj pravidelnej „pitvy“ telefónu, o ktorú sa už tradične postaral portál iFixit. Rozobratie telefónu potvrdilo, že hoci má nový iPhone veľmi podobné umiestnenie komponentov ako minuloročný model, jeho zadná strana je iná. Dôvodom je sklo a komponenty pre bezdrôtové nabíjanie.

Práve chrbát zo skla vyvoláva najviac otázok. Apple tvrdí, že sklo je naozaj odolné, avšak toto tvrdenie potvrdí alebo vyvráti až reálne používanie nových iPhonov. Uvidíme, koľko používateľov sa bude sťažovať na rozbité sklo. Zahraničné médiá však upozorňujú na pomerne vysoké ceny, ktoré súvisia s jeho opravou a výmenou a jednohlasne tvrdia, že ak si chcete kúpiť nový iPhone, dajte si pozor na jeho zadnú stranu.

Ochranný obal sa v prípade iPhonu 8 a 8 Plus zíde dvojnásobne. Apple v Amerike ponúka službu AppleCare+, ktorá predlžuje záruku na telefón o jeden rok a zároveň obsahuje dve opravy poškodení za nízky poplatok. Američania zaplatia s AppleCare+ za výmenu displeja 29 dolárov. Výmena zadnej strany stojí 99 dolárov. Bez služby AppleCare+ však stojí oprava zadného skla nových iPhonov až 349 dolárov, resp. 399 dolárov v prípade iPhone 8 Plus.

Pozrite si, čo v sebe ukrýva iPhone 8

Zdroj: The Verge, iFixit

Prečítajte si aj:

VIDEO iPhone 8 a 8 Plus: Vyšší výkon, známy dizajn, viac skla a bezdrôtové nabíjanie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit