Funkcia sa bude nazývať v iPhone inak, ale koncept je veľmi podobný Touch Baru v prípade MacBooku.

Jedna z noviniek, ktorú by mal priniesť nový iPhone, je tzv. „function area“. V praxi ide o časť dotykovej obrazovky, ktorá je vyhradená pre potreby nastavení a ďalších ovládacích prvkov. Funguje teda podobne ako Touch Bar v prípade MacBookov a jej ponuka sa kontextovo mení. V tejto časti by eventuálne mohol byť zabudovaný aj snímač odtlačkov prstov. Za predpokladu, že Apple nájde naozaj funkčné riešenie.

Namiesto spodného rámika

Touch Bar pre iPhone by mal byť umiestnený v spodnej časti obrazovky. Tam, kde sa dnes nachádza spodný rámik pod displejom. Očakáva sa, že iPhone 8 ponúkne 5,8-palcový displej s minimalistickými rámikmi a že reálna zobrazovacia plocha bude mať počas práce s telefónom veľkosť 5,15 palcov. Zvyšok zaberá práve spomenutá kontextová funkčná časť.

Pokiaľ si neviete predstaviť, ako by to mohlo vyzerať v praxi, pozrite si tieto neoficiálne rendery, ktoré vytvoril Benjamin Geskin. Pripomíname, že ide o dohady, nakoľko dizajn telefónu stále nepoznáme, ale ak sú uniknuté informácie aspoň sčasti pravdivé, nový iPhone 8 s Touch Barom by mohol vyzerať práve takto.

Kompletnú galériu nájdete na stránke iDropNews.

Zdroj: iDropNews

Prečítajte si aj:

iPhone 8 sa možno oneskorí. Dôvodom je snímač odtlačkov prstov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit