Aj Apple má rovnaký problém ako Samsung.

Pokiaľ sa čudujete, prečo má Samsung Galaxy S8 umiestnený snímač odtlačkov prstov na zadnej strane konštrukcie, dôvod je ten, že jeho partneri nedokázali včas vymyslieť spôsob, ako ho umiestniť priamo pod displej. Respektíve, umiestniť by ho aj vedeli, problémom však bola spoľahlivosť a presnosť rozpoznávania odtlačkov prstov. Samsung tento problém nedokázal včas vyriešiť a výsledkom je trochu nešikovne umiestnený senzor, hneď vedľa objektívu fotoaparátu.

Rovnaký problém teraz podľa správ portálu Investor’s Business Daily rieši aj Apple. Od nového iPhonu sa očakáva, že ponúkne OLED displej s minimalistickými rámikmi a preto musí mať zabudovaný snímač odtlačkov prstov priamo pod displejom. Žiadny z dodávateľov však zatiaľ nedostal od Applu objednávku na masovú produkciu. Dôvodom by mala byť funkcionalita, senzory zatiaľ nefungujú tak spoľahlivo, ako by mali.

Investor’s Business Daily taktiež tvrdí, že Apple by mal využívať technológiu optického senzora odtlačkov prstov spoločnosti Synaptics a že problém s jeho funkcionalitou môže spôsobiť oneskorenie uvedenia nového iPhonu na trh. Množstvo vyrobených telefónov by to však nemalo ovplyvniť.

Podobne ako v prípade predchádzajúcich iPhonov očakávame, že Apple predstaví novú generáciu niekedy v septembri.

Zdroj: Mashable

Prečítajte si aj:

Toto je údajne finálny dizajn iPhone 8

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit