Analytik taktiež tvrdí, že iPhone SE 5G bude na trh uvedený až v roku 2022.

Ming-Chi Kuo vo svojej novej správe cituje zdroje dodávateľského reťazca Applu, ktoré sa týkajú dvoch zmien v ponuke iPhonov pre rok 2022. Kuo očakáva, že nástupca tohtoročného iPhonu 12 Pro sa v budúcom roku môže zbaviť veľkého výrezu, a na svojom displeji využiť pre umiestnenie selfie kamery iba malý kruhový otvor.

Ďalšou položkou v analýze je iPhone SE. Kuo sa domnieva, že v roku 2022 spoločnosť Apple vydá vylepšený iPhone SE s aktuálnym čipsetom a podporou 5G. Predpokladá, že si táto nová verzia malého iPhonu SE zachová rovnaký 4,7-palcový dizajn iPhonu 6 s podporou Touch ID. Očakáva, že “základný” iPhone s podporou 5G zvýši predaj 5G zariadení.

Predpokladá sa však, že novinky z ponuky iPhonov pre rok 2021 budú vyzerať z veľkej časti rovnako, pretože iPhony historicky nemenili medzigeneračne svoj dizajn a zameriavali sa iba na zlepšenie hardvérovej výbavy a fotoaparátov. 

Aj z tohto dôvodu sa väčšia zmena očakáva až v roku 2022. Kuo uvádza, že očakávaná zmena sa prejaví aspoň v prípade Pro modelov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

iPhone SE Plus: Netradičný dizajn a návrat Touch ID

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.