Stalo sa akýmsi zvykom, že uvedenie novej verzie iPhonov alebo operačného systému iOS, je spojené s kurióznou chybou.

Po predchádzajúcich informáciách o možnom prehrievaní iPhone 15 (konkrétne pri modeloch Pro a Pro Max), ktorý sme zaznamenali aj my v redakcii, sa objavuje ďalšia chyba. Teraz ide o potenciálny problém so samovoľným reštartovaním smartfónu. Viacerí používatelia na sieti Reddit hlásia, že sa telefón vypol a reštartoval uprostred noci. Netýka sa to len používateľov z USA, ale z celého sveta. Prípady, kedy sa tak stalo, sa dajú počítať medzi polnocou a 7. hodinou ráno. Závislé to bude na tom, v akom časovom pásme sa nachádzate. V redakcii sme sa s touto chybou zatiaľ nestretli.

Kuriozitou na tom je, že problém sa netýka len série iPhone 15, ale aj starších modelov. Sú používatelia, ktorí hlásia problém aj pri iPhone 12 a ďalšími medzi týmito sériami. Nateraz sa dá len špekulovať, či za to môže najnovšia verzia iOS 17 alebo ide o chybu na strane servera. Zatiaľ sa zdá nepravdepodobné, že by Apple vyslal smartfónom požiadavku na reštartovanie.

Z nášho pohľadu sa nezdá pravdepodobné, že by bolo príčinou prehrievanie smartfónu. Už niekoľko rokov majú smartfóny ochranu voči prehrievaniu počas nabíjania a týka sa to aj modelov na platforme Android. Ak sa totiž zaznamená vyššia alebo kritická teplota, nabíjanie sa spomalí. Je preto menej pravdepodobné, že by bol problémom tento faktor.

Používatelia si túto chybu všimli najmä kvôli tomu, že im nefungovalo prihlásenie prostredníctvom FaceID. Po reštartovaní je totiž potrebné zadať kód smartfónu. Niektorí hovoria aj o tom, že bolo potrebné zadať PIN kód pre SIM kartu. Na problém prídete jednoducho a bude vidno v nastaveniach batérie. Počas nabíjania sa totiž zobrazí časové okno, kde je vidno zastavenie činnosti batérie resp. systému, ktorý by z nej odčerpával energiu. Aj vy si môžete skontrolovať, či sa vás problém týka.

graf nabijania iphoneZdroj: Reddit

Zdroj: Reddit, ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.