V rovnaký deň údajne spoznáme aj nové tablety.

O tom, že Apple niečo chystá, sme informovali už skôr. Najnovšie sa však dozvedáme aj dátum, počas ktorého by mali byť predstavené novinky tohto výrobcu. Portál GSMArena informuje, že prvá Apple udalosť roka 2022 sa bude konať už 8. marca.

Počas nej by mala byť predstavená už tretia generácia modelu iPhone SE, pričom nie je vylúčené, že príde aj s podporou 5G. Rovnako očakávame, že v tento deň spoznáme aj nové prírastky zo série tabletov iPad Air a aj nový Mac Mini. 

Okrem zaujímavého hardvéru samozrejme očakávame aj softvérové novinky, ktoré prinesie iOS 15.4. Táto nová verzia operačného systému sa aktuálne nachádza vo verejnej beta verzii a jednou z predností je možnosť odomknúť iPhone pomocou Face ID aj vtedy, keď má používateľ na tvári rúško.

iPhone SE 2020
iPhone SE 2020

Technické parametre iPhone SE 3

Očakávame, že toto zariadenie bude mať 4,7-palcový Retina HD LCD displej a snímač odtlačkov prstov zabudovaný v domovskom tlačidle, ktorého súčasťou je Touch ID.

Pripravovaný model bude využívať vylepšený zadný fotoaparát s novým senzorom a rozlíšením 12 Mpx, čipovú sadu A15 Bionic (rovnakú ako v prípade série iPhone 13) spolu s externým 5G čipom X60M. S čipovou sadou budú spolupracovať 3 GB pamäte RAM.

Aj keď dátum predstavenia noviniek pochádza z dôveryhodných zdrojov, nie je vylúčené, že celé podujatie sa môže z výrobných dôvodov posunúť na neskorší dátum. V každom prípade sa však zdá, že Apple aj tentokrát pripraví veľkolepú show.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.