Mal by byť veľmi aktuálny.

Pokým začiatkom roka 2023 sa objavili informácie o konci série iPhone SE, tak správy z roku 2022 ešte tvrdili, že iPhone SE 4 bude uvedený niekedy v roku 2024. Lacný iPhone SE sa ale pripomína aj naďalej v takmer pravidelných časových intervaloch. Koncom januára 2024 sa objavili ďalšie správy, ktoré hovorili o prepracovanom dizajne tohto modelu, ktorého uvedenie na trh sa údajne očakáva až v roku 2025. Ako sa však zdá, ani jedna zo starších správ sa zatiaľ nepotvrdila, pričom najnovšie správy naznačujú, že dizajn tohto telefónu bude mierne odlišný, než sa pôvodne predpokladalo.

Niektoré zdroje tvrdia, že iPhone SE 4 bude vychádzať z dizajnu iPhonu XR, pričom nie je vylúčené, že Apple sa v dizajne posunie smerom k novším iPhonom 12 a 13, čo taktiež nemusí byť konečné riešenie, ktoré Apple použije pri modeli iPhone SE 4. Portál GSMArena informuje, že pripravovaný iPhone SE vraj nedostane výrez v štýle iPhonov 12 a 13, ale osvojí si dizajn, ktorý odštartovali modely iPhone 14 Pro a 14 Pro Max.

iPhone SE 4 si vraj osvojí dizajn série iPhone 15Zdroj: JIA
iPhone SE 4 si vraj osvojí dizajn série iPhone 15

Okrem použitia Dynamic Islandu sa však bude musieť nový iPhone SE 4 zaobísť bez čítačky odtlačkov prstov a fyzického tlačidla Domov. Ako to však býva v prípade série iPhone SE, tak jej modely sa musia zaobísť iba s jedným fotoaparátom, aby sa zachovala postupnosť 3 – 2 – 1 od modelu Pro až po model SE. Niektoré zdroje naznačujú, že iPhone SE 4 by mohol mať rovnaký dizajn ako iPhone 16, avšak mal by byť o niečo väčší. Stále sa totiž predpokladá, že jeho rozmery budú na úrovni spomínaného iPhonu XR.

Všetky fámy okolo iPhonu SE sú stále veľmi nejasné, avšak to, že stále kolujú internetom nám dáva najavo, že iPhone SE 4 stále žije. Ak by sme však zobrali v úvahu aj to, že Apple lacný iPhone SE uvádza každé dva roky, tak najnovší zástupca tejto série by mohol byť predstavený už o pár týždňov. Keďže o tom nie sú známe žiadne oficiálne vyzerajúce informácie, tak máme dôvod sa domnievať, že Apple na prípravu iPhonu SE 4 potrebuje ešte o niečo viac času. 

Aj preto rok 2025 vyzerá ako stávka na istotu.

Zdroj: GSMArena, JIA

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.