Pred pár dňami vyzeralo všetko úplne inak.

Produkcia iPhonu 12 sa údajne oneskorí o mesiac, pričom avizovaný iPhone SE Plus, ktorý unikol v nedávnom kóde iOS 14, sa pravdepodobne oneskorí aj o rok. Celosvetová pandémia sa výrazne dotkla aj spoločnosti Apple. Okrem predpokladaného poklesu produkcie kvôli menšiemu dopytu v ďalšej časti roka 2020, Apple očakáva aj menšie príjmy. Z tohto dôvodu sa oneskorí aj výroba novej série iPhone 12. 

iPhone SE 2020

Zdroj: GSMArena

Analytik Ming-Chi Kuo uviedol, že spoločnosť Apple už začala prideľovať svojim zamestnancom úlohy v rámci kvalifikačného procesu „iPhone 12“. Pandémia veci len zdržala a zmeny v týchto rozhodnutiach viedli k jednomesačnému oneskoreniu.

Očakáva sa, že séria iPhone 12 bude k dispozícii v štyroch modeloch. Podľa správ sa 6,1 a 5,4-palcový model dostane do výroby do septembra tohto roka. Zdroj uvádza, že 6,7-palcová verzia vyššej kategórie sa do sériovej výroby dostane až v októbri 2021. Hlavným dôvodom má byť nový dizajn.

iphone 12

iPhone 12 Pro koncept, Zdroj: mspoweruser

Na druhej strane môže Apple v prípade potreby predstaviť všetky modely naraz, ale dátum vydania 6,7-palcového modelu sa oneskorí. Jedným z dôvodov omeškania je aj technológia mmWave, ktorá sa plánuje začleniť do modelov série. Zatiaľ nie je potvrdené, či ňou budú vybavené všetky modely iPhone 12, alebo iba top model.

Apple plánoval spolu so 4,7-palcovou verziou SE 2020 uviesť na trh aj variant iPhone SE Plus. Dôkazy o tomto kroku boli tiež obsiahnuté v kódoch iOS 14, ale Apple údajne predstavenie odkladá. Predpokladá sa, že tento model nemusí byť predstavený minimálne do druhej polovice roku 2021.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 5 potvrdený: Inteligentný náramok bude predstavený ešte tento rok

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.