Scéna 14

Scéna 15

Scéna 16

Táto scéna je dobrým príkladom medzigeneračného rozdielu medzi oboma telefónmi.

Scéna 17

V prípade tejto scény chýbajú priame svetlá. iPhone X ju vďaka tomu až tak nepresvetľuje a výsledok je v prípade oboch telefónom veľmi podobný.

Scéna 18

V tomto prípade môže niekomu vyhovovať presvetlenie iPhonu X. Socha je lepšie vidieť na fotke, v prípade XS Max trošku viac splýva v tme. XS Max však zachytil sochu ostrejšie.

Scéna 19

Fotografia z jeden strany mosta. Obe fotky sú si podobné…

Scéna 20

… pri pohľade z druhej strany mosta však opäť vidno slabiny iPhonu XS, ktoré XS Max odstraňuje.

Verdikt

Ako je vidieť z jednotlivých fotiek, oba telefóny fotia výborne počas dňa. V optimálnych svetelných podmienkach sa iPhony odlišujú najmä spracovaním obrazu – iPhone X zvýrazňuje detaily, iPhone XS Max preferuje vernejšie podanie. Nový iPhone má tiež navrch pri fotení scény v náročnom osvetlení, kedy naplno využíva funkciu Smart HDR.

Medzigeneračný rozdiel sa prejavuje najmä v noci. Opäť ide o kombináciu trochu odlišného spracovania obrazu a 4 fotiek, ktoré má iPhone XS Max vo vyrovnávacej pamäti. Vďaka tomu sú nočné fotky z tohto telefónu detailnejšie a lepšie si poradia so svetlom. Objekty nie sú presvetlené tak, ako je tomu v prípade iPhonu X a na výsledku je to poznať.

Zapožičal: Telekom

Fototest je rozdelený do troch častí:

1. strana: Úvod a scény 1÷6
2. strana: Scény 7÷13
3. strana: Scény 14÷20 a verdikt

1 2 3

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit