Iba pred pár hodinami sme informovali o plánoch spoločnosti Oppo predstaviť rýchle nabíjanie s výkonom až 125 W.

Herná značka iQOO, ktorá patrí spoločnosti vivo, usporiadala v Číne tlačovú konferenciu, na ktorej oficiálne predstavila Super FlashCharge s výkonom 120 W. Táto technológia sa má do prvých zariadení dostať už v auguste.

iqoo 120 w nabijanie

Zdroj: SparrowsNews

Podľa oficiálneho predstaviteľa spoločnosti môže rýchle nabíjanie s výkonom 120 W dobiť 4 000 mAh batériu už za 15 minút, čo je dvakrát rýchlejšie, ako môžu byť dobíjané súčasné vlajkové lode s podporou 65 W nabíjania. 

Konferencia trvala približne iba 15 minút a začala sa názorným nabíjaním, ktoré prebiehalo z 0 do 100 %. Počas procesu nabíjania výkonný riaditeľ iQOO odhalil podrobnosti o tom, ako presne technológia funguje bez toho, aby sa z telefónu stala kopa popola.

Batériové články sú usporiadané v novom špecifickom rozložení a vďaka novému dizajnu môže byť 4 000 mAh batéria nabitá na 50 % približne za 5 minút. Prúd sa prevádza z 20 V/6 A na 10 V/12 A a delí sa na dva rovnaké obvody pri 5 V/12 A, ktoré nabíjajú dve 2000 mAh jednotky. 

iqoo 120 w nabijanie

Zdroj: GSMArena

Každý telefón s týmto riešením musí mať aj ďalšie grafitové vrstvy a ďalšie vnútorné chladenie, aby sa teplota udržala na nízkej úrovni a aby sa chránila základná doska.

Zástupca značky iQOO o pripravovanom augustovom zariadení neodhalil viac. Vzhľadom k zameraniu značky je možné, že bude takisto orientované na hranie.

Zdroj: SparrowsNews

Prečítajte si aj:

Tipy: Na čo si treba dať pozor pri zadávaní údajov z platobnej karty

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.