iRobot predstavil svoj technologicky najvyspelejší robotický vysávač.

Pokiaľ zvažujete kúpu nového robotického vysávača a ste fanúšikmi značky iRobot, odporúčam počkať na model Roomba Combo j9+, ktorý by sa čoskoro mal začať predávať aj na Slovensku. Práve tento robotický vysávač je novou vlajkovou loďou v portfóliu výrobcu a nadväzuje na štyri roky starý model iRobot Roomba s9+.

iRobot Roomba Combo j9+ je robotický vysávač, ktorý spĺňa všetky trendy roku 2023. Vysáva aj mopuje a vo výbave má úplne novú dokovaciu stanicu, ktorá umožňuje automatické vyprázdňovanie po skončení vysávania a takisto aj automatické doplnenie vody do nádržky na vodu. Očistenie mopu, ktoré ponúkajú niektoré konkurenčné vysávače, však Roomba Combo j9+ neponúka.

iRobot Roomba Combo j9+Zdroj: iRobot
iRobot Roomba Combo j9+

Vyšší sací výkon a lepšie mopovanie

Dokovacia stanica je hlavným lákadlom novej vlajkovej lode a predstavuje najvýraznejšie zlepšenie v porovnaní s vysávačom iRobot Roomba Combo j7+. Okrem nej ponúka Roomba Combo j9+ pomerne známe technológie, s ktorými sme sa už stretli počas testovania ostatných robotických vysávačov značky iRobot za posledné dva roky.

iRobot neuvádza sací výkon svojich vysávačov, avšak tvrdí, že model Roomba Combo j9+ dosahuje 100 % nárast sacieho výkonu v porovnaní s modelmi radu Roomba i. Mopovanie využíva totožnú technológiu ako v prípade vysávača Roomba Combo j7+, čo znamená, že vysávač má mopovaciu podložku pripojenú k dvom ramenám. Vďaka tomu ju dokáže nadvihnúť a schovať do hornej časti vysávača, takže nezamokrí žiaden koberec.

Novinkou je, že iRobot zlepšil mopovanie. Vysávač sa v prípade potreby dokáže počas mopovania pohybovať smerom dopredu a dozadu, čím sa snaží podlahu nielen utierať, ale aj čiastočne drhnúť. Táto funkcia bude dostupná aj pre vysávač Roomba Combo j7+ vo forme softvérovej aktualizácie.

iRobot Roomba Combo j9+Zdroj: iRobot
iRobot Roomba Combo j9+

Dokovacia stanica ako kus nábytku

Samozrejmosťou je inteligentná navigácia pomocou zabudovanej kamery s pokročilým rozpoznávaním objektov a prekážok na zemi. Vysávač dokonca využíva umelú inteligenciu na to, aby vyhodnotil, ktoré miestnosti v domácnosti sú najšpinavšie a tie začne upratovať ako prvé.

Vrátim sa ešte k dokovacej stanici. iRobot si dal záležať na jej dizajne a navrhol ju, aby ste ju vedeli používať ako kus nábytku – napríklad ako stolík na kvety. Dokovacia stanica obsahuje vrecko na odpad, ktoré je potrebné vymeniť raz za 2 až 3 mesiace a to v závislosti od frekvencie upratovania a od množstva prachu vo vašej domácnosti. Nádobu na vodu v dokovacej stanici, ktorá dopĺňa nádobku vo vysávači, je potrebné naplniť raz za 30 dní.

iRobot Roomba Combo j9+ sa predáva v Amerike za 1399 dolárov. Cenu a dostupnosť na Slovensku zatiaľ nepoznáme, avšak keď iRobot tieto informácie oznámi, budeme o tom informovať.

iRobot Roomba Combo j9+Zdroj: iRobot
iRobot Roomba Combo j9+

Zdroj: iRobot

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit