Ide o doteraz najpokročilejšie zariadenia na trhu.

iRobot predstavil dve novinky, ktoré začne na Slovensku predávať už 27. júna 2019. Nový robotický vysávač Roomba s9+ ponúka doteraz najpokročilejšie robotické vysávanie a pri čistení domácnosti mu bude sekundovať robotický mop Braava jet m6. Obe zariadenia dokážu spoločne komunikovať.

Vľavo iRobot Roomba, vpravo Braava

Roomba s9+ s úplne novým dizajnom

Kľúčová novinka v prípade robotického výsavača Roomba s9+ je viditeľná hneď na prvý pohľad. Tento vysávač nie je okrúhly, jeho dizajn je v tvare písmena D. iRobot spravil túto zmenu s cieľom dokonalejšieho vysávania v kútoch, čomu prispôsobil aj vynovenú kútovú kefu.

Nová Roomba dostala do výbavy pokročilý 3D senzor, ktorý je umiestnený na prednom nárazníku. Senzor dopĺňa kameru a pomáha vysávaču orientovať sa v priestore. Vďaka senzoru má lepší prehľad o okolitých prekážkach, do objektov naráža veľmi jemne.

iRobot Roomba s9+

Roomba s9+ má 550 ml zásobník na nečistoty, podporuje už aj 5 GHz Wi-Fi sieť. Vo výbave má 3300 mAh batériu s výdržou 120 minút a motor 4. generácie so 40× výkonom vysávania v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami. Zväčšili sa aj hlavné gumové kefy, ktoré sú o 30% širšie.

Roomba s9+ ponúka aj technológie, ktoré sme si obľúbili v prípade modelu i7+. Konkrétne ide o inteligentné mapovanie domácnosti, takže robot dokáže rozoznať jednotlivé miestnosti vo vašom byte či dome. Takisto ponúka základňovú stanicu s odpadkovým vreckom, do ktorého sa vyprázdni po skončení vysávania.

Novinky ponúka aj mobilná aplikácia, k dispozícii sú viaceré nastavenia režimov vysávania. Cena novej Roomby je 1499 eur.

Kľúčové vlastnosti vysávača iRobot Roomba s9+

Braava jet m6 s inteligentným mapovaním domácnosti

Inteligentné mapovanie domácnosti podporuje aj nový mop Braava jet m6. Ten je možné najnovšie ovládať cez Wi-Fi a podobne ako vysávač dokáže identifikovať jednotlivé miestnosti v byte či dome.

Braava jet m6 umožňuje suché alebo mokré umývanie. Súčasťou základného balenia sú čistiace podložky, ktoré sú určené pre jednotlivé typy čistenia. K dispozícii sú podložky na jednorazové používanie alebo opakované používanie. K mopovaniu je potrebné použiť aj čistiaci roztok, ktorý predáva priamo iRobot.

Braava jet m6 dokáže na jedno nabitie vyčistiť až 100 m2 v suchom režime a až 40 m2 v mokrom režime. Nový mop však podporuje funkciu nabitia a pokračovania v čistení. Jeho cena je 599 eur.

iRobot Braava jet m6

Obe zariadenia medzi sebou komunikujú

Praktickou novinkou je technológia, ktorá umožňuje vzájomnú komunikáciu mopu Braava jet m6 s robotickými vysávačmi Roomba s9+ a tiež aj s modelom i7+. V praxi to znamená, že cez mobilnú aplikáciu môžete aktivovať čistenie, ktoré prebieha takým spôsobom, že najskôr vysáva Roomba a následne čistí mop Braava.

V rámci nastavenia tejto funkcie si môžete zvoliť, či majú obe zariadenia čistiť celú domácnosť alebo si zadefinovať konkrétne miestnosti, ktoré majú vyčistiť.

S testovaním oboch zariadení v redakcii TOUCHIT začíname, z ich predstavenia pripravujeme aj redakčné video.

Prečítajte si aj:

Recenzia iRobot Roomba i7+: Robotický vysávač s automatickým vyprázdňovaním

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit