Svoje hodinky takýmto spôsobom nabíja množstvo používateľov.

Pokiaľ s hodinkami Apple Watch nespávate kvôli analýze spánku, väčšinou končia na nabíjačke a obvykle tam ostanú celú noc – aby boli pripravené na fungovanie počas ďalšieho dňa. Niektorí ľudia sa však možnože zamýšľajú nad tým, či je takýto spôsob nabíjania správny a či môže poškodiť batériu.

Odpoveď znie – je to bezpečné. Dôvod je ten, že hodinky Apple Watch (a rovnako aj iné moderné zariadenia) sú navrhnuté tak, aby po dosiahnutí 80 % kapacity batérie spomalili nabíjanie. Určite ste si všimli, že napríklad nabitie z 0 % na 50 % je oveľa rýchlejšie ako z 50 % na 100 %. Je to dané už spomenutým pomalším nabíjaním z 80 % na 100 %.

Faktom však je, že aj samotný Apple počíta s tým, že budete hodinky Apple Watch nabíjať cez noc. Preto do nich zakomponoval špeciálny režim s názvom Nočný stolík, ktorý sa aktivuje iba v prípade, že hodinky nabíjate počas noci.

Pokiaľ však chcete s hodinkami spávať, aby vám analyzovali spánok, odporúčam zakomponovať ich nabíjanie do každodennej rutiny. Osobne som napríklad zvykol nabíjať hodinky ráno po prebudení, počas toho, ako som sa pripravoval na pracovný deň, resp. po cvičení, keď som bol v sprche. Nie je totiž potrebné, aby ste hodinky neustále nabíjali z takmer vybitého stavu na 100 % – osobne odporúčam udržiavať ich na úrovni 30 % až 80 % ± 10 %.

Apple Watch 7Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Apple Watch 7

Zdroj: vlastné, AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit