Ďalšie iPhony radu Pro by sa mohli zbaviť nabíjacieho portu.

Nabíjacie porty sú neodmysliteľnou súčasťou mobilných telefónov od ich vzniku. Veď je to jedna z mála spoločných vlastností, ktorá spája iPhone 12 a aj telefóny spred desaťročí. Ale aj čo sa portov týka, Apple sa rozhodol urobiť veci po svojom.

Teda, ak pripustíme fakt o dlhotrvajúcich priemyselných zvestiach, Apple už dlhšiu dobu plánuje zabiť Lightning port na iPhone a uvoľniť tak cestu úplne bezdrôtovému nabíjaniu. Jednou z posledných indikácií, ktorá tento jav značne podporuje, je predstavenie technológie MagSafe pre iPhone. Nad úvahou, že MagSafe znamená začiatok konca pre Lightning port, sa zamyslel portál CNET.

Nabíjací systém MagSafe sa spolieha na zabudovanú sadu magnetov, ktoré umožňujú rýchle pripojenie k bezdrôtovej nabíjačke a pohodlné nabíjanie. Tým sa eliminuje aj opotrebovanosť konektora Lightning. Ďalšou indíciou by mohlo byť aj samotné balenie. Apple síce zatiaľ ponechal Lightning port na iPhone 12, no z pôvodného balenia odstránil napájací adaptér do zásuvky a káblové slúchadlá.

Po pridaní MagSafe sa bezdrôtová budúcnosť pre iPhone zdá nielen perspektívna, ale dovolíme si tvrdiť, že aj nevyhnutná. Ponúka pohľad do vízie spoločnosti Apple, kde ekosystém nabíjania iPhonu, umožňuje magnet a nie port. Na vyspelosť bezdrôtového nabíjania upozorňujú aj analytici.

Autor: Oliver Šuba

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

Apple MagSafe Duo Charger: Nezaujímavá novinka?