Čisto hudobná služba nebude pravdepodobne udržateľné riešenie do budúcna.

Podľa webu Bloomberg uvažuje Spotify o pridaní videí do svojej aplikácie. Chce konkurovať službám ako YouTube alebo TikTok. Spravodajský server sa odkazuje na informácie od ľudí, ktorí boli oboznámení s touto plánovanou aktivitou. Verejne sa však vyjadriť nechceli, keďže nemajú povolenie o týchto veciach hovoriť. Spotify už pravdepodobne začala rokovať o novej funkcionalite s partnermi. Firma k tejto chystanej novinke zatiaľ neposkytla oficiálny komentár.

Boj na poli streamovacích služieb sa zosilňuje a je zrejmé, že v sebe musia kombinovať nové prvky. Snaha mnohých firiem, je zaviesť väčšiu interaktivitu tak, ako to napríklad vidíme pri špecializovaných podcastových aplikáciách. Podobným smerom sa uberá aj Netflix, ktorý vo svojej aplikácii prináša vtipné klipy. Snaha je zrejmá udržať používateľa čo najdlhšie vo svojej aplikácii alebo na webovej stránke. Služba Spotify na začiatku týždňa služba oznámila, že prekročila hranicu viac ako 100 000 podcastov obsahujúcich video.

Audio služba už umožňuje nahrávať akési plátna alebo slučky GIF s dĺžkou do 10 sekúnd. Tie sa zobrazujú počas prehrávania hudby a dajú sa vypnúť, ak niekomu prekážajú. Funkcia je dostupná už niekoľko rokov a cieľom bolo oživenie prehrávaných videoklipov, no s minimálnym nárokom na dáta. Začiatkom roka však Spotify pridalo funkciu zameranú na klipy, čo znamená, že ide o kratšie o videá kratšie ako 30 sekúnd. Umelci môžu vďaka tomu komunikovať so svojimi fanúšikmi prostredníctvom kratších príbehov.

Príkladov takéhoto konania by sme videli viac a vždy sa dostaneme k jednému spoločnému menovateľu. Tým bude komplexný multimediálny obsah. Hoci Spotify poskytuje primárne audio služby, budete môcť sledovať aj video, podobne ako sa to stalo pri YouTube. Ide o server, ktorý primárne poskytuje video služby. Avšak čoraz viac sa zameriava na používateľov púšťajúcich videá najmä kvôli audio stope.

Preto v minulosti zaviedli predplatné s názvom Premium, ktoré umožní prehrávať videoklipy, a používať aplikáciu na pozadí ako bežný audio prehrávač. Je pravdepodobné, že v budúcnosti sa dočkáme ďalších interaktívnych funkcií ako rôznych lajkov alebo možnosti komentovania či priamej komunikácie fanúšikov interpreta medzi sebou.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.