Rarita medzi počítačmi, Apple 1 sa na portáli Ebay objavil za v skutku prestrelenú sumu 1,75 milióna amerických dolárov. 

Každý rok sa na predaj objaví niekoľko funkčných počítačov Apple 1 s cenami medzi 300 až 600-tisíc dolárov v závislosti od stavu a príslušenstva. Najnovšie je na predaj Apple 1 s cenou takmer dva milióny amerických dolárov. Na prekvapujúci inzerát upozornil portál 9to5Mac.

Podľa popisu majiteľa je tento konkrétny Apple 1 v takmer dokonalom stave. Zahŕňa vlastné drevené puzdro od firmy Byte Shop, ktoré patrí medzi šesticu zostávajúcich. Zaujímavosťou je aj to, že terajší majiteľ je v poradí druhým vlastníkom a to už od roku 1978. 

Počítač Apple 1 sa predáva aj s video modulátorom Sony TV-115, ktorý odporúčal aj samotný Steve Jobs, ďalej má aj originálne napájanie a iné. Podľa majiteľa bol počítač v auguste tohto roku preverený aj expertom spoločnosti Apple Corey Cohenom.

Uvidíme, či a za akú vysokú sumu sa napokon nájde kupca, ktorý prejaví eminentný záujem vlastníctva takéhoto zberateľského klenotu.

Zdroj náhľadovej fotografie: 9to5Mac

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

V Huawei obľubujú Apple produkty: Generálneho riaditeľa odfotili s iPadom na letisku

Značky: