iEast Stream Pro M30 je jedno z najlepších audiozariadení, aké sme testovali. Malá a prémiovo spracovaná škatuľka z hliníka ponúka množstvo funkcií. iEast Stream sa pomocou aplikácie pripojí k Wi-Fi sieti (+ je tu možnosť pripojenia LAN káblom), pričom je hneď pripravený na používanie. Poslaním tohoto zariadenia je spraviť z každého audiosystému multimediálnu stanicu, ktorú budete ovládať cez smartfón (aplikácia iEAST Play) alebo ju pridáte ako virtuálne zariadenie k systému Fibaro.ii

iEast sa pripája k audiosystému pomocou 3,5mm jack konektoru, pričom dokáže prenášať vysokokvalitný Hi-Fi zvuk. Taktiež má samostatný USB-A a 3,5 mm jack vstup, pomocou ktorých je možné prehrávať audiosúbory z USB kľúča, MP3 prehrávača a pod. Nechýba ani diaľkový ovládač, s ktorým máte pocit, akoby ste ovládali skutočnú multimediálnu stanicu.

Aplikácia iEast Play má jednoduché používateľské prostredie a hudbu môžete prehrávať z vášho telefónu, NAS alebo z rôznych hudobných streamovacích služieb, ktoré sú prepojené priamo s aplikáciou – napr. Spotify (iba verzia premium), Tidal, Napster, TuneIn, internetové rádiá a pod.

Taktiež podporuje multiroom audio, čiže sa dokáže spojiť s inými iEast modulmi a prehrávať hudbu na viacerých audio systémoch súčasne, a to bez akéhokoľvek omeškania. Vyskúšali sme to a synchronizácia funguje skutočne špičkovo. Aplikáciu tvorí aj pokročilý hudobný prehrávač a nechýba ani podpora AirPlay, DLNA, Android a UPnP.

iEast je možné integrovať do systému Fibaro ako virtuálne zariadenie (nutnosť pluginu) a využiť všetky jeho možnosti v spojení s automatizáciou domácnosti. iEast môžete naprogramovať podľa potrieb a zapojiť ho do rôznych automatizácií. V praxi to môže vyzerať tak, že otvoríte vchodové dvere a ihneď sa spustí audiosystém s obľúbenou rádiostanicou. Alebo zapnete v kúpeľni svetlo, pričom sa automaticky spustí v danej zóne rádio. Je to jednoduché a praktické zariadenie, ktoré je využiteľné mnohými spôsobmi.

Cena iEast Stream Pro M30: 139 eur
Zapožičal: SmarterHOME.sk

Všetko pre vašu inteligentnú domácnosť a tento článok vám prináša SmarterHOME.sk:

iEast AudioCast M5 je veľmi podobné zariadenie, ktoré síce neponúka všetky možnosti z iEast Stream Pro, ale je podstatne kompaktnejšie a veľmi dobre použiteľné. V princípe ide o podobné zariadenia, ktoré urobia z bežného audiosystému multimediálnu stanicu. iEast M5 je malý „puk“, ktorý má microUSB vstup pre napájanie a 3,5 mm audiokonektor na pripojenie audiosystému.

Väčšinou sa používa ako rozšírenie iEast Stream Pro na vytvorenie multiroom audiosystému, pričom dokáže pracovať aj samostatne a prehrávať rozdielnu hudbu s odlišným nastavením. Ak chcete rýchlo a jednoducho spraviť z bežného audiosystému pokročilý, iEast M5 vám to umožní.

Samozrejmosťou je aj podpora rôznych streamovacích služieb, internetových rádií a protokolov AirPlay, DLNA, QPlay a UPnP. Tento modul sa taktiež pripája k Wi-Fi sieti a samotné ovládanie je cez aplikáciu AudioCast alebo iEast Play. Keďže je iEast M5 zaradený do tohoto testu, nechýba ani prepojenie na systém Fibaro, kde môžete modul spárovať s rôznymi procesmi automatizácie.

Cena iEast AudioCast M5: 41 eur
Zapožičal: SmarterHOME.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu inteligentných zariadení pre domácnosť, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE