Dostupný je v beta verzii.

Nothing založil Carl Pei, ktorý stál aj pri zrode OnePlus. Pred pár mesiacmi však z tejto spoločnosti odišiel, aby mohol začať budovať celkom novú značku. Prvým a zatiaľ jediným produktom Nothing sú slúchadlá ear (1), pričom vieme, že spoločnosť sa pripravuje aj na uvedenie svojho prvého smartfónu. Zdá sa však, že Peiove ambície sú vysoké.

Pred samotným uvedením tohto Android zariadenia je teraz predstavený aj launcher (spúšťač), ktorý nám umožní ešte viac nahliadnuť do “kuchyne” spoločnosti Nothing. Nový launcher si to už namieril do Obchodu Play, kde je ho možné (pravdepodobne iba pre vybranú skupinu používateľov) stiahnuť v jeho beta verzii. 

Launcher sa vyznačuje čistým a jednoduchým dizajnom, vďaka čomu je veľmi rýchly. S možnosťami personalizácie je to však o niečo horšie. Predpokladáme však, že zopár funkcií ešte pribudne. Pri krátkom používaní sme dokonca objavili zopár malých chýb, ktoré časom určite zmiznú.

Zaujímavým dizajnovým prvkom je možnosť zväčšenia ikon alebo priečinkov (Max Icons a Max Folders), čím domovská obrazovka smartfónu dostane originálny vzhľad. Okrem toho sa v prostredí spúšťača nachádza aj “bodkované” písmo, ktoré je typické pre spoločnosť Nothing. 

Nothing informuje, že jej launcher bude spočiatku dostupný iba pre zariadenia série Samsung Galaxy S21 a S22, Google Pixel 5 a 6, pričom podpora pre OnePlus zariadenia príde neskôr.

Pokiaľ sa vám nechce čakať na sprístupnenie tohto launchera prostredníctvom Obchodu Play, Nothing Launcher je možné stiahnuť aj cez alternatívny obchod s aplikáciami APK Mirror – TU. Okrem toho sú dostupné aj ďalšie zvonenia a tapety – tie stiahnete TU.

Nothing LauncherZdroj: GSMArena
Nothing Launcher

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.