V Európe bude USB-C povinný od roku 2024.

Od uvedeného roka bude tento štandard povinný pre všetky smartfóny predávané v rámci 27 štátov EÚ. Okrem telefónov bude mať tento nový zákon dopad napríklad aj na tablety a fotoaparáty, ktoré takisto budú musieť byť vybavené portom USB-C.

Najnovšie správy z portálu AndroidCentral informujú, že podobným smerom sa chcú uberať aj USA. Zdá sa tak, že novým nariadením EÚ sa inšpirovali viaceré regióny. Koncom minulého týždňa bola americkému ministerstvu obchodu adresovaná žiadosť, aby sa podobná politika zaviedla aj v Spojených štátoch, s odvolaním sa na ekonomické a environmentálne výhody prechodu na jednotný nabíjací port. Okrem toho sa samozrejme spomenula aj nekompatibilita nabíjačiek.

Rok 2024 prinesie pre Apple veľké zmeny

Aj keď je vysoko pravdepodobné, že od roku 2024 budú všetky iPhony (aj na všetkých trhoch) vybavené USB-C portom, tak táto snaha USA, zaviesť jednotný nabíjací port, by celej záležitosti iba pomohla. Hoci v liste adresovanom americkému ministerstvu obchodu sa vyslovene neuvádza USB-C port, jeho voľba je viac ako istá. 

Keďže v USA sa zatiaľ iba spúšťa iniciatíva na zavedenie jednotného nabíjacieho portu, viac sa dozvieme až po vypracovaní prvého návrhu. Myslíme si však, že to nebude trvať príliš dlho.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.