Zvesti sa potvrdili, uvidíme s akou výbavou príde.

Kaspersky Lab v utorok oznámili, že pripravujú bezplatnú verziu svojho antivírusu. Ten bol ohlásený už skôr. Je to iniciatíva Kasperskeho, ktorý sa tak pridá k ďalším antivírusovým firmám s bezpečnostným nástrojom na vírusy zadarmo.

V súčasnosti sa o tejto firme veľa diskutuje a štátne orgány USA odmietli používať na svojich počítačoch program od Kasperskeho. Kvôli tomu, že sa obávali sledovania. USA predpokladá napojenie firmy na ruskú bezpečnostnú službu. Samozrejme išlo o nepodložené tvrdenia a dohady členov vlády. Navyše podľa údajov, ktoré boli potvrdené je to práve vláda USA, ktorá sleduje svojich občanov…

Kaspersky Free je dostupný v USA, Kanade, mnohých ázijsko-pacifických krajinách. Celosvetová dostupnosť bude v nasledujúcich mesiacoch. Presne tak, ako píše Eugen Kaspersky na svojom blogu, verzia Free nie je náhradou za plnohodnotný antivírusový systém. Bezplatná verzia poskytuje len základný stupeň ochrany proti vírusom a ochranu emailov, ako aj automatické aktualizácie.

Na programe pracovali 18 mesiacov s tým, že pilotné testovanie sa uskutočnilo na viacerých trhoch vrátane Ruska, Ukrajiny, Číny a škandinávskych krajín.

Trumpova administratíva vykonala kroky na to, aby bola firma Kaspersky Lab odstránená zo zoznamu schválených predajcov technológií pre vládne agentúry.

Zdroj: Reuters

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.