Nielen USA ale aj britská vláda varuje pred používaním softvéru od Kasperskeho.

Minulý rok bol pre túto antivírusovú firmu značne vyhrotený. Vláda obvinila Kaspersky Lab z možného napomáhania špionáže prostredníctvom ich softvéru. Pre túto antivírusovú firmu je to veľké zviditeľnenie, nie však v takom smere, po akom by firma túžila. Z pohľadu firmy ide o snahu zdiskreditovať ju nielen na americkom trhu.

Tam platí zákaz používania produktov tejto značky vo vládnych organizáciách. Je to zaujímavé rozhodnutie, najmä po odhalení množstva káuz, v ktorých sa preukázalo, že americká vláda sleduje vlastných občanov. Teda sleduje ich viac ako dianie v iných štátoch.

Stiahnite si: Kaspersky Secure Connection je VPN služba na ochranu vášho súkromia pri surfovaní internetom.

Jedným z posledných prípadov bolo odoslanie súboru na analytické servery Kaspersky Lab bez vedomia používateľa. Informovali sme o tom v samostatnom článku. Bol to ojedinelý prípad a je bežné, že podozrivé súbory idú na automatickú analýzu, aby sa zistilo, či neobsahujú škodlivý kód. Americkým úradom a bezpečnostným službám hrá do karát aj séria hackerských útokov z Ruska na americké servery.

Kaspersky Lab akúkoľvek spojitosť s napomáhaním organizovanému zločinu proti USA popiera. Chráni vyše 400 miliónov používateľov po celom svete a je pre nich prioritou bezpečnosť a ochrana používateľov, nie opak.

My zároveň dodávame, že všetky informácie, ktoré sú vedené proti Kaspersky Lab sa nepotvrdili. Ide len o dohady a osočovanie, ktoré ale v konečnom dôsledku nepriaznivo pôsobí na celú klímu okolo produktov tejto firmy.

Prečítajte si aj:

Kaspersky predstavil nové antivírusové riešenia na rok 2018

Zdroj: BBC

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.