Kaspersky oslavuje 20-te výročie a chce pokračovať vo svojom poslaní chrániť svet.

Výrobca antivírusového softvéru hovorí o tom, že ak chcú dnes chrániť počítače a zariadenia, musia ponúknuť ľahké ovládanie funkcií a väčšiu prívetivosť svojich produktov. Väčšinu času totiž pracujú automaticky. Pridaním nových funkcií, ako napríklad ochrana detí alebo bezpečné surfovanie pri nakupovaní vyžaduje nové nástroje. Avšak v takej forme, aby sa dali zrozumiteľne používať bežným používateľom.

Dragan Martinovic, Managing Director pre región EE v spoločnosti Kaspersky Lab

Kybernetické zbrane

Nie je prekvapením, že dnes musíme chrániť podstatne viac zariadení ako v minulosti. Už to nie je len tá sivá škatuľa na stole pod pojmom Stolný PC. Dnes k tomu pridávame, notebooky, hodinky., tablety, inteligentné zariadenia, smart home zariadenia atď. Mení sa aj vnímanie sveta a prelínanie sa reálneho a virtuálneho sveta. V prípade Kasperskeho hovoríme o Paralelných svetoch, pretože oba svety sa prelínajú a nevyhneme sa im.

Kým v roku 1994 bol zaznamenaný 1 nový vírus za hodinu, dnes je to 323 000 nových vírusových vzoriek každý deň (takmer 13,5 tisíc za hodinu).

Každý rok za číslo kyber zbraní čoraz viac a viac. Po malvéroch, ktoré boli určené na kradnutie a znehodnocovanie mena alebo finančnej situácie spoločností, nastupujú digitálne zbrane budúcnosti.

Kaspersky na rok 2018

Kaspersky Safe Kids

Nové verzie sa používateľom nainštalujú v rámci pôvodnej licencie. Netreba teda kupovať žiadnu licenciu navyše, pokiaľ vaša pôvodná ešte stále trvá. Na výber je ochrana pre PC aj počítače Mac. Najlepšou ochranou je Kaspersky Total Security 2018, ktorá v sebe obsahuje aj ochranu pre deti s názvom Safe Kids. Ochráni ich nielen na počítačoch ale aj na smartfónoch. Ak majú vaše deti prístup k internetu a vlastný smartfón, je táto ochrana na mieste. Nebudú sa môcť s telefónom neustále hrať. Tiež nebudú môcť zobrazovať internetové stránky, ktoré nie sú pre nich vhodné.

Kaspersky Password Manager

Doplnok Secure Password Manager bude chrániť vaše heslá a ukladať ich na jednom mieste. Ponúkne aj automatické vyplňovanie prihlasovacích údajov, takže sa vyhnete problémom pri napadnutí počítača kyloggerom, programom na zachytávanie stlačených klávesov. V tejto verzii nájdete aj ochranu vašich súborov prostredníctvom šifrovania a zálohovacieho modulu.

Ochráni aj pred hrozbami prostredníctvom emailu, obsahuje anti-phishingovú kontrolu a aktualizovaný nástroj URL Advisor. Rozpozná nebezpečné internetové odkazy ešte skôr, ako stránku navštívite. Samozrejmosťou je ochrana proti ransomvéru. Vďaka nej minimalizujete riziko, že sa vám do počítača dostane škodlivý kód, ktorý vám zašifruje súbory a bude od vás požadovať výpalné.

Prehľad funkcií v jednotlivých vydania bezpečnostného softvéru Kaspersky.

V prípade, že nepotrebujete niektoré z týchto funkcií, je tu balík Internet Security 2018. Aj tento má funkciu rodičovskej ochrany na počítači, ktorá sa aplikuje na každé konto vo Windows samostatne.

Nechýba ochrana webovskej kamery a funkcia na súkromné surfovanie na internete. Blokuje reklamné a identifikačné prvky internetových stránok. V prípade ochrany webovskej kamery zamedzuje jej zapnutiu bez toho, aby ste o tom vedeli. Už si ju nebudete musieť prelepovať čiernou páskou.

Prečítajte si aj:

Experti z Kaspersky Lab varujú pred novou verziou bankingového trojanu Svpeng, ktorá napadá Android zariadenia

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.