Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predstavte si, že by ste mali na vašom zariadení malvér, ktorý vám robí z digitálneho života peklo. Kaspersky Lab vás vie takejto situácie ušetriť. Na základe hodnotenia nezávislého inštitútu pre bezpečnosť informačných technológií AV-Comparatives, produkty Kaspersky Lab opäť prekonávajú tie konkurenčné. Riešenie Kaspersky Internet Security nedávno získalo najvyššie ocenenie, pretože preukázalo najvyššiu účinnosť pri odstraňovaní hrozieb z už napadnutého počítača.

Produkty spoločnosti Kaspersky Lab majú za sebou ďalší úspešný rok. Inštitút AV-Comparatives v teste na ochranu pred malvérom označil Kaspersky Internet Security za najvýkonnejšie riešenie – ocenil jeho schopnosť odstrániť aktívne infekcie ako aj zabrániť poškodeniu používateľských zariadení. Produkt získal tri hviezdičky a ocenenie Advanced+, ako aj najlepšie skóre v teste – so ziskom v priemere 99 bodov z celkového počtu 100 pre všetky vzorky malvéru, na ktoré boli produkty testované. Pre porovnanie, riešenie ďalšieho v poradí dosiahlo 94 bodov.

Odstránenie malvéru zo zariadenia je rovnako dôležité ako včasné zabránenie útoku naň. Mnohé vzorky malvéru sú schopné preniknúť hlboko do operačného systému a dokonca aj malé časti, ktoré zostali po jeho neúčinnom odstránení, môžu nepríjemne prekvapiť používateľa a spôsobiť nestabilitu jeho zariadenia. Infikované zariadenie je narušené a spomalené, čo vystavuje riziku dáta, súkromie a peniaze používateľa. Efektívne odstránenie infekcie je teda nevyhnutnou súčasťou bezpečnostného riešenia.

Riešenie Kaspersky Internet Security bolo jedným z desiatich produktov, ktoré boli testované na schopnosť odstrániť malvér na používateľských zariadeniach. Na spustenie testu boli zariadenia infikované 40 druhmi škodlivého softvéru – jeden po druhom. Pre každý typ malvéru sa testeri produktu pokúsili odstrániť hrozbu jednoducho tým, že nainštalovali bezpečnostné riešenie na infikované zariadenie, spustili antivírusový sken a ak bol detekovaný malvér, postupovali podľa pokynov – podobne ako by to urobil spotrebiteľ na svojom osobnom počítači alebo inom zariadení. Na zariadeniach sa potom kontrolovali zvyšky malvéru, aby sa zistilo, či bola hrozba odstránená úplne. Produkty, ktoré škodlivé prvky nedokázali úplne odstrániť, ako napríklad škodlivé procesy, súbory spájané s malvérom, samospúšťajúce programy a iné, dostali nižšie skóre.

Po ukončení testu boli produkty ďalej hodnotené na základe kvality odstránenia škodlivého softvéru a jednoduchosti procesu pre používateľa. Napríklad produkty, ktoré boli schopné odstrániť malvér bez uvedenia operačného systému do bezpečného režimu alebo bez požiadavky na  Rescue Disk alebo iné manuálne zásahy od používateľa v procese odstraňovania hrozieb, dostali vyššie skóre.

Riešenie Kaspersky Lab Internet Security dokázalo splniť obe kritériá, a to úspešne odstrániť malvér bez zanechania akýchkoľvek zvyškov škodlivého softvéru, pričom bol zachovaný komfort používateľa.

„Ocenenie je pre nás naozaj poctou, pretože je dôkazom tvrdej práce našich analytikov, ktorí sa starajú o to, aby bolo riešenie Kaspersky Internet Security aj naďalej jedným z najefektívnejších a najviac odporúčaných produktov na trhu. Oceňujeme, že nezávislý inštitút AV-Comparatives realizuje tento test, pretože tieto druhy hodnotenia sú veľmi dôležité na to, aby ukázali, ktoré produkty sú v bezpečnostnom odvetví spoľahlivé. Keďže útoky sú čoraz sofistikovanejšie a malvér je stále na vzostupe, je dôležité, aby používatelia mali k dispozícii dôveryhodné a overené riešenie na zabezpečenie svojich zariadení. Naši odborníci analyzujú množstvo údajov o hrozbách a sledujú technologický vývoj, aby náš produkt vedel odhaliť a odstrániť nielen známy, ale aj doteraz neznámy malvér,“ hovorí Timur Biyachuev, viceprezident pre výskum hrozieb spoločnosti Kaspersky Lab.

Spoločnosť AV-Comparatives taktiež vyjadrila uznanie spoločnosti Kaspersky Lab ako jednej z mála spoločností v odvetví kybernetickej bezpečnosti, ktorá ponúka bezplatnú službu na odstraňovanie malvéru – Kaspersky Virus Removal.

Ďalšie informácie o oceneniach AV-Comparatives a teste na ochranu proti malvérom nájdete tu.

Informácie o ďalších oceneniach v nezávislých testoch, ktoré riešenia spoločnosti Kaspersky Lab získali, nájdete tu.

Detailné informácie o technológiách Kaspersky Lab nájdete tu.

Značky: