Potrebujú ale práve títo používatelia antivírusový systém?

Apple Gatekeeper by mal byť dostatočne účinný. Minimálne v súvislosti, keď sa hovorí, že používatelia tejto platformy nepotrebujú antivírus. Gatekeeper chráni proti škodlivému kódu, obsahuje anti-phisingové nástroje, no firewall v sebe nemá.

To by malo byť jednou z hlavných výhod Kaspersky Internet Security 18 for Mac.Je tu funkcia Safe Money na bezpečné používanie internet bankingu, nechýba rodičovská kontrola alebo napríklad ochrana prístupu k webovej kamere. Keď porovnáme programy pre platformu Windows, výbava je tu slabšia. Bude to pravdepodobne súvisieť s reálnymi potrebami používateľov macOS.

S programom ale získate detekciu rizík vo Wi-Fi sieti. Ak sa v sieti objaví niečo, čo bude pôsobiť ako bezpečnostná hrozba, dostanete o tom upozornenie. Aj tu pridal výrobca VPNku pod názvom Secure Connection. Ukryje vaše spojenie a bude prenášať dáta v šifrovanom stave. Inštalácia má v sebe aj rozšírenie pre Chrome, Safari a Firefox, ktoré bude informovať o podozrivých webových stránkach počas vášho surfovania na internete.

Licencia pre 1 Mac na 1 rok stojí 56,95 EUR.

Zdroj: BetaNews

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.