Aplikácia sa postupne pripravuje na jedno z najväčších rozšírení funkcionality.

Google Keep je aplikácia na zaznamenávanie poznámok a to klasických cez klávesnicu, ručne písaným textom alebo vkladaných obrázkov. Kombinuje viacero spôsobov, ako si zaznamenať poznámku a teraz podľa najnovších zistení chce jednotlivé štýly skombinovať tak, aby ste mohli vytvárať komplexnejšie poznámky.

Novinky v aplikácii

S príchodom Android 15 a podporou vytvárania poznámok priamo na zamknutej obrazovke, budete môcť využiť túto funkciu aj v aplikácii Keep. Všetky funkcie ukázané v tomto článku sú v predbežnom stave a nie sú verejne dostupné. Zatiaľ ide o akýsi náhľad toho, čo sa pripravuje.

Mnohí používatelia dnes môžu vytvárať klasickú poznámku a to ťuknutím na tlačidlo „+“. Nemajú ale veľmi na výber a štandardne sa zapne režim bežnej poznámky vytváranej cez virtuálnu klávesnicu.

google keep beta features 2024Zdroj: AssembleDebug / Android Authority
google keep beta features 2024

Ako je vidno na obrázkoch, postupne pribudnú možnosti pre výber štýlu poznámky priamo z uvedeného tlačidla. O tom, že Google Keep pripravuje formátovanie textu, sme informovali už v minulosti a táto funkcia je teraz dostupná. Zatiaľ však nie je možné ju priamo a aktivovať z plávajúceho tlačidla „+“.

google keep beta features 2024Zdroj: AssembleDebug / Android Authority

Rozšírenie vložených obrázkov, možnosť presúvať a meniť ich veľkosť zobrazenia, dá nový rozmer tomu, čo si môžete do poznámok uložiť. Už teraz sa dajú pridávať do poznámky obrázky. Ide len o jednoduché zdieľanie obrázku do poznámky a nemáte veľa možností, ako s obsahom ďalej pracovať.

Obrázok sa zobrazí nad textom poznámky, no okrem zvýrazňovania alebo ručného kreslenia do obrázku, nie je možné ho priamo integrovať medzi text. Napríklad vo forme obtekania vo vlastnej veľkosti vloženého objektu.

Google by mal postupne priniesť nové možnosti, ako pracovať s poznámkami. V každom prípade oceňujeme to, že Google Keep je stále jednoduchá aplikácia. Už niekoľko rokov sa profiluje ako jednoduché a nenáročné riešenie na čo najrýchlejšie zaznamenávanie myšlienok, namiesto zložitej práce s aplikáciou.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.