Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V dňoch od 13. do 16. júla sa konal dynamický debut nového trojradového sedemmiestneho elektrického SUV Kia EV9

Model bol staticky aj dynamicky predstavený počas štvordňového podujatia v Anglicku

V rámci tohtoročného Goodwood festivalu rýchlosti (Goodwood festival of Speed) v anglickom grófstve Sussex sa odohral európsky dynamický debut očakávaného modelu Kia EV9. Po májovom statickom predstavení vo Frankfurte bol model EV9 predvedený všetkým návštevníkom a fanúšikom ikonických vozidiel. Štvordňové letné podujatie, ktoré sa konalo od 13. do 16. júla navštívilo viac ako 200 000 návštevníkov, pričom ďalšie milióny ho sledovali v celosvetovom vysielaní.

Úplne nové elektrické SUV EV9, ktoré je vlajkovou loďou značky Kia bolo dynamicky predvedené na prestížnych pretekoch do vrchu. Profesionálna jazdkyňa Jade Pavelej s ním niekoľkokrát počas podujatia pretekala do kopca dlhého 1,86 kilometra. Medzi jednotlivými jazdami bola EV9 vystavená v padoku  „First Glance“ a v sekcii „Electric Avenue“.

Goodwood Festival of Speed je celosvetovo najväčšia akcia svojho druhu, ktorá oslavuje všetko čo je práve v automobilovom priemysle vzrušujúce a inovatívne. Každé leto sa ho zúčastnia vystavovatelia, výrobcovia, novinári a nadšenci.

Festival Goodwood – najväčšia automobilová „záhradná párty“ na svete

Na festivale, ktorý sa koná v prostredí usadlosti Goodwood House v južnom Anglicku veľa slávnych značiek odhaľuje svoje nové modely. Festival je známy zaujímavým predvádzaním vozidiel z celej histórie motorizmu a motoršportu. Tento rok oslavuje festival v Goodwoode svoje 30. výročie, čo bola skvelá príležitosť pre predstavenie novej vlajkovej lode značky Kia, elektrického SUV EV9, európskemu publiku.

Kia EV9 – navrhnutá a vyrobená pre moderný životný štýl v elektrifikovanej dobe

Kia EV9 je plne elektrické SUV konštruované pre moderný životný štýl v elektrifikovanej dobe. Je to prvé elektrické SUV značky Kia s tromi radmi sedadiel. Model EV9 sa vyznačuje priestrannosťou, odolnosťou a technickou vyspelosťou. Model bude k dispozícii v šesť alebo sedemmiestnej konfigurácii. EV9 ponúka dojazd až 541 kilometrov (kombinovaný cyklus WLTP) a je vybavený technológiou ultrarýchleho nabíjania (800 V), vďaka ktorej získa na rýchlonabíjacích staniciach až 239 kilometrov dojazdu len za 15 minút.

Kia EV9 je jedným z mnoho nových elektrických modelov, ktoré sú súčasťou strednodobého až dlhodobého plánu elektrifikácie spoločnosti Kia „Plan S“. V rámci tejto stratégie uvedie spoločnosť Kia do roku 2027 celosvetovo na trh 15 elektromobilov.

Na slovenskom trhu sa model uviedol v exkluzívnom predpredaji v dvoch úvodných stupňoch výbavy, Earth 1st Edition a GT-line 1st Edition. Cena verzie s úrovňou výbavy Earth 1st Edition je 74 990 EUR a cena GT-line 1st Edition je 82 990 EUR.

Viac o uvádzacích cenách modelu EV9 si môžete prečítať tu: https://press.kia.com/sk/sk/home/media-resouces/press-releases/2023/kia-predstavila-uvadzacie-ceny-modelu-ev9.html

Značky: