Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Spoločnosť Kia otvorila predpredaj svojho prvého plne elektrického modelu EV6 ešte pred plánovaným termínom vzhľadom na vysoký záujem zákazníkov
  • Predpredaj modelu EV6 bol na Slovensku spustený 28. apríla 2021
  • Dnes Kia predstavila kompletný cenník pre model EV6
  • Cena od 43 990€

Nová Kia EV6 sa vyznačuje pokročilou schopnosťou rýchleho nabíjania pri napätí 800 V, čo umožňuje nabiť vozidlo z 10 na 80 % už za 18 minút, ako aj potenciálnym dojazdom vyše 510 kilometrov. Vďaka sérií inovatívnych a technicky vyspelých funkcií poskytuje doposiaľ nebývalú úroveň využiteľnosti v segmente vozidiel BEV (battery electric vehicle – plne elektrické vozidla). Objednávanie sa spustilo na Slovensku 28. apríla a dnes spoločnosť Kia Sales Slovakia predstavila kompletný cenník pre svoju najväčšiu novinku roka 2021, model EV6.

Zákazníci si môžu vybrať špecifikáciu, stupeň výbavy a doplnkové vybavenie, aby ich nové vozidlo bolo presne podľa ich predstáv a zodpovedalo ich životnému štýlu. EV6 prichádza vo variantoch 2WD a 4WD a zároveň je dostupné so štandardnou 58 kWh batériou, ktorá poskytuje dojazd do 400 km a výkon až 235k alebo s 77,4 kWh batériou s dlhým dojazdom, ktorá zabezpečí dojazd viac ako 510 km a výkon až 325 k. Cenník modelu je súčasťou tlačovej správy a ponúka tri úrovne výbavy: Air, Earth a GT-Line. Už verzia Air je bohato vybavená a ponúka množstvo bezpečnostných asistentov, 19´´ tmavosivé disky kolies z ľahkej zliatiny, bezkľúčový prístup a štartovanie vozidla tlačidlom (Smart Key), prémiové sedadlá vodiča a spolujazdca sú s relaxačnou funkciou ako aj s funkciou vyhrievania a ventilovania a elektricky nastaviteľnou bedrovou opierkou. Súčasťou tejto výbavy je aj plne digitálny palubný počítač s panoramaticky 12,3´´ zakriveným LCD displejom s vysokým rozlíšením a adaptívny tempomat ako aj tepelné čerpadlo. K dispozícii sú aj voliteľné balíky výbavy ako Safety a Tech pack alebo panoramatické strešné okno. Zákazníci si budú môcť vybrať model EV6 v jednej z 11 exteriérových farieb. Ceny špecializovanej verzie GT EV6 s dojazdom 400 km a ohromujúcim výkonom 585 k budú predstavené neskôr, nakoľko spustenie predaja je naplánované na rok 2022.

Model EV6 je stelesnením novej éry značky Kia. Bude sa vyrábať v Južnej Kórei a predáva sa so 7-ročnou zárukou Kia.

Značky: