Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Kingston Digital, Inc., vyrábajúca produkty typu flash ako dcérska spoločnosť Kingston Technology Company, Inc., najväčšieho nezávislého výrobcu pamäťových produktov na svete, dnes uviedla DataTraveler Ultimate Generation Terabyte (GT), USB flash disk s najväčšou kapacitou na trhu.

DataTraveler Ultimate GT ponúka až 2TB úložného priestoru a výkon zodpovedajúci rozhraniu USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0).

Nároční používatelia teraz budú môcť ukladať obrovské množstvo svojich dát na malom kúsku hardvéru, napríklad až 70 hodín videa v rozlíšení 4K na jedinom disku s kapacitou 2TB*. DataTraveler Ultimate GT ponúka špičkovú kvalitu a dizajn vysokej kvality. Je vyrobený zo zliatiny zinku pre lepšiu odolnosť proti mechanickému poškodeniu. Kompaktná veľkosť tohto disku dáva technologickým nadšencom alebo profesionálom možnosť prenášať súbory obrovských veľkostí. Viac podrobností nájdete v prehľade nižšie alebo v tejto referenčnej tabuľke, kde je uvedený presnejší prehľad možností úložiska.

„V spoločnosti Kingston radi posúvame hranice toho, čo je vôbec možné,“ povedal Jean Wong, obchodný riaditeľ divízie produktov flash. „Vďaka disku DataTraveler Ultimate GT umožňujeme používateľom zvýšiť kapacitu ich mobilného úložiska a pritom zachovať jednoduchosť použitia. Toto je úžasný nástupca 1TB disku vydaného v roku 2013. Zdvojnásobením kapacity môžu používatelia prenášať s ľahkosťou ešte väčšie dáta.“

DataTraveler Ultimate GT bude k dispozícii vo februári a bude dostupný v 1TB a 2TB variantoch. Produkt bude krytý päťročnou zárukou, bezplatnou technickou podporou a legendárnou spoľahlivosťou značky Kingston.

Vlastnosti and technické údaje disku Kingston DataTraveler Ultimate GT:

  • Kapacita1: 1TB, 2TB
  • Rýchlosť2: USB 3.1 Gen. 13
  • Rozmery: 72 × 26,94 × 21 mm
  • Prevádzková teplota: -25°C až 60°C
  • Teplota skladovania: -40°C to 85°C
  • Záruka: 5 rokov s technickou podporou zdarma
  • Kompatibilita: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 (SP1), Mac OS v.10.9.x+, Linux v.2.6.x+, Chrome OS

Značky: