Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

S novým nápadom, ako ešte viac uľahčiť dlhodobý prenájom automobilu, prišli Toyota a Lexus.    Japonskí klienti oboch značiek si budú môcť prenajať auto na tri roky a vybaviť všetky formality online alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie.  Lexus má pre svojich klientov ešte čosi extra – v rámci servisu KINTO ľubovoľné používanie a výmenu šiestich modelov auta.

Mnohí vodiči postupne prechádzajú na nový model používania automobilov – z vlastníctva auta na využívanie rôznych foriem prenájmu alebo zdieľania. Z tohto dôvodu rastie aj potreba nových služieb umožňujúcich výber automobilu, ktorý nám v danej chvíli vyhovuje najviac.

Šesť modelov Lexus na dosah ruky

V Japonsku pripravujú spustenie servisu KINTO SELECT – dlhodobý prenájom automobilov cez mobilnú aplikáciu. Záujemca zaplatí mesačné predplatné na základe trojročnej zmluvy a bude môcť voľne používať šesť modelov vozidiel Lexus.  Servis odštartuje pilotný projekt v  Tokiu. V lete  budú môcť službu využívať vodiči v celej krajine.

Ponuka KINTO SELECT bude spočiatku zahŕňať šesť hybridných modelov značky Lexus – limuzínu ES 300h, sedan IS 300h, kupé RC 300h, crossover UX 250h, stredné SUV NX 300h ako aj veľké SUV RX 450h. Rozsah dostupných modelov sa bude meniť každého pol roka.  Stačí sa zaregistrovať prostredníctvom internetovej stránky alebo u autorizovaného predajcu značky Lexus a potom  prostredníctvom mobilnej aplikácie využívať servis a ľubovoľne si vyberať luxusný automobil podľa momentálnej potreby. Mesačný poplatok za službu je 194 400 jenov (približne 1 550 €).

Stačí sa zaregistrovať

V marci spustia aj službu  KINTO ONE pre klientov Toyoty. Umožní využívanie vozidla po dobu troch rokov. Prínosom oproti nám bežne známemu dlhodobému prenájmu prostredníctvom lízingu je zjednodušenie formalít – tie sa obmedzia na zaregistrovanie do systému na stránke alebo u predajcu Toyoty. Všetky záležitosti súvisiace s vozidlom potom prebiehajú cez mobilnú aplikáciu.

V KINTO ONE bude spočiatku dostupných päť modelov Toyoty – stredne veľký  liftback Prius, kompaktný hatchback Corolla Sport, minivany Alphard a Vellfire a Toyota Crown. Počet dostupných modelov sa postupne zvýši od jesene tohto roku. Aj implementácia  KINTO ONE sa začne pilotnou etapou v hlavnom meste a celonárodná služba bude sprístupnená v lete. Mesačný poplatok za túto službu sa bude začínať od sumy  necelých 50 000 jenov (okolo 308 €) za Toyotu Prius.

V oboch programoch  KINTO ONE a KINTO SELECT zaplatí používateľ jeden pevný mesačný poplatok, ktorý zahŕňa financovanie automobilu, poistenie, daň z motorových vozidiel, registračné poplatky a náklady na údržbu auta. Používatelia budú môcť zbierať body za bezpečnú a ekologickú  jazdu a vymieňať ich za bonusy.

Prevádzkovateľom servisov ONE a SELECT je firma KINTO, ktorú v januári založila spoločnosť  Toyota. Zakladateľom spoločnosti sú Toyota Financial Services (66,6 % podiel) a Sumitomo Mitsui Auto Service Company, Ltd. patriaca k Sumitomo Corporation Group (33,4 % podiel).

Dlhodobý prenájom u nás

Na Slovensku je dlhodobý prenájom čoraz obľúbenejší pri firemných vozidlách. Formálne ide o operatívny lízing, v rámci ktorého sa počas trvania zmluvy spláca iba strata hodnoty vozidla. Po ukončení zmluvy sa môže používateľ rozhodnúť, či auto odkúpi za zmluvnú cenu, ktorá zodpovedá hodnote vozidla, alebo ho vráti predajcovi a uzatvorí zmluvu na nové auto.  V takomto režime môžu byť mesačné splátky podstatne nižšie ako splátky pri bežnom lízingu, čo umožňuje vybrať si lepší model, alebo znížiť bežné náklady. Zmluva môže byť rozšírená o poistenie a servis – v takom prípade už mesačné predplatné umožní vyhnúť sa jednorazovým nákladom a voľne využívať služby  bez dodatočných poplatkov.

Značky: