O telefóne iPhone 7 sa toho popísalo naozaj veľa.

20 dohadov, ktoré zatiaľ tušíme o iPhone 7

Aj na TOUCHIT sme zverejnili sériu správ o tomto dlho očakávanom telefóne a to do jeho uvedenia ostáva viac ako 3 mesiace. Už vieme o dvoch veľkostiach telefónu, možnosti presunu tlačidla Home kdekoľvek na displej, prípadne o integrácii portu Smart Connector napr. do väčšieho z telefónov (s uhlopriečkou 5,5 palca), ktorý príde pod menom iPhone 7 PLUS alebo PRO.

A počuli sme už aj o dvojici kamier na zadnej strane telefónu, väčšej batérii, procesore A10 a rýchlejšom Touch ID. V skutočnosti to však zatiaľ vyzerá na skôr kozmetické zmeny ako na veľkú revolúciu.

Dohady: iPhone 7 bude celý zo skla, verzia Plus ponúkne duálny fotoaparát

Teraz sa objavili úvahy o tom, koľko bude mať novinka pamäti. Hovorí sa o tom, že vôbec nebude edícia, ktorá by mala len 16 GB pamäti, lebo to už neodpovedá súčasným nárokom. Minimum by teda v prípade iPhone 7 aj iPhone 7 PLUS/PRO malo byť 32 GB. Prichádza však správa, že vo väčšom z telefónov by mala byť pamäťová kapacita 256 GB a k tomu pamäť RAM by mala mať 3 GB. V prípade pamäti RAM by mala byť v prípade štandardného iPhone 7 kapacita 2 GB a priestor pre používateľa by mal končiť na 128 GB.

Na cenách sa má znova opakovať tradičný postup, teda každý inkrement na vyššiu pamäť by sa mal prejaviť v cene 100 Eurami. Pripomeňme, že 256 GB pamäť už Apple ponúka a to v prípade tabletu iPad PRO.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.