Na globálnom trhu by sa mala objaviť v roku 2023.

Táto správa poteší predovšetkým priaznivcov malých telefónov, ktorí nechcú platiť za drahé vlajkové lode. V prípade smartfónov Sony Xperia pritom nikdy nejde o lacnú záležitosť. Pokým doterajšie modely telefónov Xperia Ace boli určené iba pre vybrané trhy, tak sa zdá, že štvrté pokračovanie sa konečne dostane aj na globálny trh. Model Sony Xperia 5 IV tak pravdepodobne aj u nás dostane svojho menšieho a lacnejšieho súrodenca.

Hoci nové zariadenie bude na globálny trh uvedené pod názvom Xperia Ace IV, tak v Japonsku sa bude predávať pod iným názvom. Nie je to pritom až tak dávno, čo Sony na trh uviedlo model Xperia Ace III s rozmermi 140 × 69 × 8,90 mm.  Udialo sa tak iba v júni tohto roka. V prípade Sony pritom nie je neobvyklé uvádzať aj dve generácie telefónov v jeden rok.

Aj napriek tomu, že zatiaľ nepoznáme oficiálne parametre tohto telefónu, je zrejmé, že jeho hlavnou výhodou budú kompaktné rozmery. Okrem nich sa teraz dozvedáme aj niekoľko technických parametrov. 

Sony Xperia 5 IV 5GZdroj: Sony
Sony Xperia 5 IV 5G takisto zaujme kompaktnými rozmermi

Xperia Ace IV bude mať OLED displej s uhlopriečkou 5,5-palca a rozlíšením 2520 × 1080 pixelov. V prípade telefónov Xperia je bežný pomer strán 21:9, ktorý sa objaví aj v prípade modelu Ace IV. Dobrou správou pritom je, že novinka v rámci série prinesie aj niekoľko ďalších zlepšení. 

Vo vnútri Xperie Ace 4 sa bude údajne nachádzať čipová sada Snapdragon 4 Gen 1, ktorá je síce určená pre základné smartfóny, ale v prípade Sony očakávame, že aj zariadenie s týmto hardvérom bude fungovať spoľahlivo. Oproti predchodcovi by malo ísť o 15 % zvýšenie výkonu procesora. Pri GPU je očakávaný nárast o 10 %. Okrem týchto parametrov je zrejmé, že v zariadení sa bude nachádzať 6 GB RAM a 128 GB úložisko.

Kapacita batérie by mala mať takisto veľmi dobré hodnoty. Údajne bude mať až 4500 mAh, čo je prípade takto malého zariadenia dobrá správa. Horšou je však to, že sa bude nabíjať pomalým 18 W nabíjaním.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.