Veľký LCD displej, nízka hmotnosť, úzke telo a 20,1 Mpx snímač, aj to sú prednosti tohto fotoaparátu.

A nie len to, Nikon A300 disponuje množstvom rôznych scén fotografovania, ktoré využijete v akýchkoľvek podmienkach. Objektív NIKKOR má 8-násobný optický zoom a clona dosahuje hodnotu od f/3.7 do f/6.6. Fotoaparát má dobre fungujúce automatické zaostrovanie a tiež výkonný blesk.

Okrem primárnej funkcie fotoaparátu nechýba natáčanie videa v max. rozlíšení 720p, s dobrým záznamom zvuku. Obe možnosti majú nastaviteľnú optickú stabilizáciu obrazu, avšak výsledné fotografie a videá sú skôr v priemernej kvalite. Výhodou je plná konektivita – Bluetooth, NFC a Wi-Fi, ktorá umožňuje vzdialené ovládanie fotoaparátu zo smartfónu a tiež prenos a rýchlu úpravu fotografií.

Zaujalo nás intuitívne ovládanie systému v slovenskom jazyku a výborná výdrž batérie, ktorá dosahuje dva dni plnej prevádzky. Zariadenie podporuje pamäťové karty typu SD. Balenie obsahuje fotoaparát, návod, šnúrku na zápästie a nabíjací adaptér s USB káblom.

Cena: 140 €
Zapožičal: Nikon

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE