Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon dnes predstavuje najtenší a najľahší kompaktný plnoformátový objektív radu Z v histórii. Tento širokouhlý objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou je vďaka všestrannej 26 mm ohniskovej vzdialenosti, krátkej minimálnej zaostriteľnej vzdialenosti a ostrej optike NIKKOR Z pripravený na veľké nápady.

Tento supertenký a ľahký širokouhlý objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, hmotnosťou približne 125 g a dĺžkou približne iba 23,5 mm je skvelý na kreatívne fotografovanie na mieste diania. Je taký nenápadný, že nanovo definuje diskrétnosť. Dokonca ani pribalená bajonetová slnečná clona objektívu nepridáva príliš na veľkosti, pričom na ňu možno nasadiť 52 mm filter a dosiahnuť tak ešte kreatívnejšie možnosti. Napriek svojej minimálnej veľkosti má tento objektív naozaj odolnú konštrukciu – bajonet objektívu je kovový a tubus objektívu a všetky pohyblivé časti sú utesnené, aby boli chránené pred prachom a kvapkami vody.

Objektív NIKKOR Z 26mm f/2.8 je vo svojom živle pri snímaní pouličných scén, interiérov a v ďalších prostrediach, a umožňuje fotografom premeniť každý okamih na kreatívnu príležitosť. Široký bajonet Nikon Z v kombinácii s vysokou svetelnosťou objektívu f/2,8 prinášajú skvelý výkon v slabom svetle a fotografi môžu použiť kratšie časy uzávierky na zmrazenie akcie bez zníženia jasu snímky. Pri práci na kratšiu vzdialenosť je obraz ostrý aj keď je fotoaparát vzdialený iba 20 cm od objektu. Na krátku vzdialenosť možno zvýrazniť bokeh a dosiahnuť efektné rozostrenie pozadia. Tvorcovia videosekvencií a vlogeri môžu využiť široké zorné pole objektívu a potlačenie zmeny uhla záberu pri zaostrovaní na snímanie skvelo vyzerajúcich záberov, ideálnych pre všetko, od širokých panoramatických záberov až po rozhovory, ktoré zachytávajú charakter daného miesta.

Zurab Kiknadze, produktový manažér spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Tento nádherne všestranný objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou je tým najtenším objektívom v našej súčasnej ponuke, ale vďaka odolnej konštrukcii ide o nefalšovaný objektív radu NIKKOR Z. Jeho kompaktné rozmery a stabilný výkon z neho robia atraktívneho kandidáta pre fotografov, ktorí hľadajú diskrétneho spoločníka a skvelý objektív na bežné používanie. Ponúka priaznivý pomer ceny a výkonu a predstavuje vynikajúci doplnok každej výbavy.”

Súhrn kľúčových funkcií: NIKKOR Z 26mm f/2.8

26 mm širokouhlý ultrakompaktný objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou: univerzálna 26 mm ohnisková vzdialenosť (ekvivalent 39 mm na fotoaparátoch formátu DX) s vysokou svetelnosťou f/2,8. Snímajte s čistotou a ostrosťou aj v slabom svetle alebo zmrazte pohyb.

Najtenší plnoformátový širokouhlý objektív pre fotoaparáty radu Nikon Z: váži približne iba 125 g a má dĺžku približne 23,5 mm. 

Vynikajúce snímanie zblízka: najkratšia zaostriteľná vzdialenosť iba 20 cm umožňuje snímanie zblízka a s otvorenou clonou umožňuje používateľom zvýrazniť bokeh na dosiahnutie krásne rozostreného pozadia.

Odolný: kovový bajonet objektívu dodáva tomuto tenkému objektívu bezpečnú pevnú konštrukciu. Tubus objektívu a všetky pohyblivé časti sú utesnené proti prachu a kvapkám vody.1

Skvelý na videosekvencie: široké zorné pole a potlačenie zmeny uhla záberu pri zaostrovaní zaisťujú, že používatelia môžu jednoducho snímať skvelo vyzerajúce zábery. 

Prispôsobiteľný ovládací prstenec: nehlučný a plynulý ovládací prstenec možno nastaviť na ovládanie citlivosti ISO, clony, korekcie expozície a ďalších parametrov.

Pripravený na filtre: 52 mm filtre je možné nasadiť na pribalenú bajonetovú slnečnú clonu objektívu.

______________________________________________________________________________________________________________________________

1 Nie je zaručené, že objektív bude odolný voči prachu a kvapkajúcej vode vo všetkých situáciách a za každých podmienok.

Značky: