Tento nekonečný príbeh sa skončí v júli.

Koniec Adobe Flash sa blíži. Posledný klinec do rakvy zarazí aj spoločnosť Microsoft. Po tom, čo koncom roka 2020 Adobe oficiálne ukončilo podporu, Flash zostáva aj naďalej súčasťou Windows 10. Bude to dovtedy, pokým Microsoft nevydá aktualizáciu 21H1. Zavádzanie tejto aktualizácie začne tento mesiac, pričom z operačného systému bude Adobe Flash definitívne odstránený.

Portál The Verge informuje, že Adobe Flash už nebude súčasťou systému Windows 10 od júla tohto roka. Udeje sa tak s príchodom kumulatívnej aktualizácie systému Windows 10 s označením verzie 1507, ktorej súčasťou je aj  komponent s názvom „Aktualizácia na odstránenie aplikácie Adobe Flash Player“.

Počítače so systémami Windows 8.1, Windows Server 2012 a Windows Embedded 8 Standard tiež dostanú tento komponent prostredníctvom svojej mesačnej súhrnnej aktualizácie a aktualizácie zabezpečenia.

Adobe Flash sa začal používať koncom 90. rokov na spúšťanie interaktívnych multimediálnych aplikácií, ako sú hry alebo programy, priamo z webového prehliadača. Avšak štandardy ako HTML5, WebGL a WebAssembly sa stali jeho náhradami.

To okrem zvýšenia bezpečnosti viedlo aj k zastaraniu kedysi populárnej multimediálnej webovej platformy.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Televízor aký tu ešte nebol: Samsung Neo QLED. Čím sa odlišuje od iných?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.