Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 28. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Google ukončuje podporu pre milióny Android zariadení

Z nedávnej správy spoločnosti Google vyplýva, že systém Android je aktuálne nainštalovaný na viac ako 3 miliardách zariadení po celom svete. Spoločnosť sa teraz pripravuje na uvedenie Androidu 15, ktorý by sa mal do konca roka dostať na veľa minuloročných aj aktuálnych vlajkových zariadení, medzi ktorými nebudú chýbať ani smartfóny Samsung Galaxy. Android 15 dokonca iba nedávno dosiahol stabilitu platformy, čo na druhej strane znamená aj ukončenie podpory pre staršie verzie systému.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Bezkontaktné platenie cez NFC sa zlepší, dostane nové skvelé funkcie

Organizácia NFC Forum je zodpovedná za štandardizáciu a funkcionalitu technológie NFC, s ktorou sa dnes najčastejšie stretnete v rámci bezkontaktného platenia. Táto technológia však ponúka aj ďalšie funkcie, ako je rýchle prepojenie dvoch zariadení, napríklad za účelom výmeny dát medzi nimi.

NFC Forum najnovšie predstavilo koncept novej technológie NFC Multi-Purpose Tap, vďaka ktorej nebude NFC čip fungovať iba na platenie, avšak v procese bezkontaktného platenia umožní využiť aj ďalšie funkcie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Xiaomi pripravuje spôsob, ako jedným tlačidlom vypnúť reklamy v smartfónoch

Reklamy v smartfónoch sú bežnou praktikou spoločností, ktoré ponúkajú lacnejšie modely s lepšou výbavou. Na tejto praktike si postavilo značku aj čínske Xiaomi, ktoré je nechválne známe tým, že reklamy sú bežne súčasťou systému. Objavujú sa zväčša v systémových aplikáciách ako je napríklad Hudba, Videá či Zabezpečenie. Mnohí používatelia si už v priebehu rokov stihli na reklamy zvyknúť či ich neoficiálnymi návodmi v telefónoch jednoducho zakázať.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Čo bude s Windows 10 a aké sú možnosti?

Podobne ako pri systéme Windows 7, sa životný cyklus bude dať predĺžiť len v rámci firemných a vzdelávacích licencií. Ako sme už upozorňovali minule, Microsoft umožňuje systém predplatného na ďalšie 3 roky. Bude sa platiť za každý rok a každý ďalší rok bude suma dvojnásobná oproti predchádzajúcemu roku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Samsung Galaxy Watch Ultra oficiálne: Nový kráľ Wear OS hodiniek

Samsung oficiálne predstavil hodinky Galaxy Watch Ultra. Ide o jeho najprémiovejšie hodinky, ktoré sú určené náročným používateľom. Priamo nadväzujú na model Galaxy Watch5 Pro, avšak jeho kvalitu posúvajú na vyššiu úroveň – vo všetkých smeroch.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Skladačky Galaxy Z Fold6 a Z Flip6: Vylepšený hardvér, fotoaparáty a umelá inteligencia

Samsung predstavil najnovšie skladačky Galaxy Z. Pridal na výkone, vylepšil konštrukciu a telefóny dostávajú ďalšiu porciu umelej inteligencie. Predstavenie sa konalo v Paríži a okrem skladačiek Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 sme videli aj nové inteligentné hodinky Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra ako aj slúchadlá Galaxy Buds3 a Galaxy Buds3 Pro. V tomto článku sa zameriame práve na skladačky, ostatné produkty predstavíme v samostatných článkoch.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: