Vydanie finálnej verzie nového rozhrania sa očakáva na jeseň.

Samsung ponúka nielen dlhú softvérovú podporu svojich Android zariadení, ale veľa z nich aj aktualizuje v pravidelných mesačných intervaloch. Spoločnosť však aj naďalej pracuje na integrácii One UI 6.1 s funkciami umelej inteligencie, pričom iba pred nejakým časom sa objavili prvé správy o novej verzii používateľského rozhrania One UI 7.

Aj napriek tomu, že Samsung v uplynulých dňoch mal plné ruky práce s uvedením novej generácie skladateľných zariadení a inteligentných hodiniek, tak intenzívne pracuje aj na príprave novej verzie rozhrania založeného na Androide 15. V súvislosti s uvedením rozhrania One UI 7 sa spomína 3. október 2024, kedy sa bude konať tradičná vývojárska konferencia SDC 2024. 

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra

Pred pár hodinami bol spozorovaný záznam z testu modelu Galaxy S24+ s Androidom 15, avšak v tesnom závese sa nový Android začal testovať aj na modeli Galaxy S23 Ultra, ktorý sa taktiež objavil na porovnávacej platforme Geekbench. Galaxy S23 Ultra si v databáze Geekbench všimol leaker Tarun Vats. Pokým model Galaxy S24+ v testoch získal 2 114 bodov v jednojadrovom teste, tak v multicore teste Geekbench 6 získal 6 616 bodov. 

Ak by sme výsledky Galaxy S24+ so systémami Android 14 a 15 porovnali, tak sa zdá, že nová verzia OS má takmer bezvýznamný vplyv na výsledok, pretože telefón s Androidom 15 získal v multicore teste o 147 bodov viac ako s Androidom 14. Tento rozdiel však nemusí nič znamenať, pretože aj v rámci jedného zariadenia, rovnakej verzie OS a viacerých testov, môžu byť rozdiely vo výsledkoch aj oveľa väčšie.

Zaujímavejšie však je, že do testovacej fázy One UI 7 sa zapojil aj minuloročný Galaxy S23 Ultra. Na urýchlenie testovacej fázy novej verzie rozhrania má určite vplyv aj oznámenie spoločnosti Google, že Android 15 dosiahol stabilitu platformy. Aj preto sa očakáva, že Samsung v najbližších mesiacoch otvorí verejné testovanie prostredníctvom programu One UI 7.0 Beta.

Samsung by mal program One UI 7.0 Beta sprístupniť pre sériu Galaxy S24, Galaxy Z Fold6 a sériu Galaxy S23. Vydanie stabilnej verzie One UI 7 pre tieto telefóny sa očakáva niekedy na jeseň. Ak chcete vedieť, koľko rokov aktualizácií dostane váš telefón, tak si pozrite náš veľký prehľadový článok.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.