Zakriveným displejom odzvonilo aj v sérii Xiaomi 14.

Displeje so zakrivenými okrajmi boli v minulosti výsadou najmä drahších prémiových smartfónov. Výrobcovia sa nimi pýšili vo svojich vlajkových lodiach, pričom takéto displeje pôsobili prémiovo a nejednému používateľovi takýto dizajn imponoval. Ako sa však zdá, tento trend je už u konca a aj vlajkové lode sa postupne vracajú ku klasickým rovným displejom.

Návrat k plochým displejom má využiť aj čínske Xiaomi, ktoré na zakrivené displeje doteraz stále vsádzalo. Séria Xiaomi 14 by už nemala obsahovať modely so zakrivenými displejmi, pričom ústup spoločnosti od tejto súčasti bolo možné vidieť už pri poslednej generácii vlajkových lodí. Bližšie informácie zdieľal portál androidauthority.com.

Séria Xiaomi 14 využije len ploché displeje

V poslednej sérii vlajkových lodí od spoločnosti Xiaomi bolo možné nájsť trojicu smartfónov, ktoré využili zakrivený panel displeja. V základe to boli modely Xiaomi 13 Pro a Xiaomi 13 Lite, ku ktorým sa neskôr pridal aj model Xiaomi 13 Ultra. Základný model série však vsadil na plochý displej, čím výrobca naznačil, že postupne od tohto trendu ustupuje.

Pripravovaná séria smartfónov, ktoré budú vlajkovými loďami pre rok 2024, už však má plne vsadiť na ploché displeje. Naznačujú to aj posledné rendery, ktoré poukazujú na plochý displej v modeli Xiaomi 14 Pro. Práve Pro verzia doteraz pritom vsádzala na zakrivené okraje, no ako sa zdá, v ďalšej sérii to bude inak.

Model Xiaomi 14 Pro má pritom získať 6,6-palcový AMOLED displej s priestrelom pre selfie fotoaparát v centrálnej časti displeja. Z únikov však taktiež vyplýva, že telefón bude mať rozmery 161,6 x 75,3 x 8,7 mm. Nový model teda bude o niečo hrubší v porovnaní so Xiaomi 13 Pro.

Zakriveného displeja sa vzdá aj Samsung

Len nedávno vyšli na verejnosť úniky o pripravovanom modeli Samsung Galaxy S24 Ultra, ktorý bude taktiež vlajkovou loďou spoločnosti. Tento model by mal pritom na trh prísť už v januári, čo naznačili posledné špekulácie. Z renderov telefónu však vychádza fakt, že aj Galaxy S24 Ultra vsadí na plochý displej. Samsung teda po dlhej dobe zmení ikonický dizajn telefónov s prívlastkom Ultra, resp. modelov zo série Galaxy Note.

Modely Xiaomi 14 Pro a Samsung Galaxy S24 Ultra nemusia byť jedinými modelmi, ktoré vsadia na rovné panely displeja namiesto zakrivených. Ide však o veľké spoločnosti, ktoré majú veľký dopad na to, akým smerom sa uberá trh. Ak teda na takýto displej vsadí Xiaomi a Samsung, je pravdepodobné, že ich budú nasledovať aj iné značky.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.