Material You aplikácii dodá farby podľa zvoleného pozadia domovskej obrazovky.

Dizajn Material You priniesol do Androidu 12 témy, ktoré extrahujú základné farby z tapety domovskej obrazovky. Tie sa následne použijú vo všetkých kompatibilných aplikáciách naprieč systémom Android 12. Vďaka tejto funkcii je celý systém “farebne zladený” a vyzerá celistvejšie. Úplne prvou aplikáciou, ktorá prešla touto zmenou, boli práve Kontakty Google. 

Aktuálne však prichádza ďalšia zmena, ktorá ešte viac vylepšuje tento dizajn. Tá vymieňa do zoznamu radené vizitky za zaoblené karty v štýle Material You, čím sa aplikácia dizajnovo zjednocuje s ostatnými aplikáciami z portfólia spoločnosti Google.

Portál Phandroid informuje, že hoci je nový dizajn viac vnorený do nového štýlu, po funkčnej stránke sa aplikácia príliš nezmenila. Jednou z výrazných zmien je však aj nové tlačidlo na spravovanie kontaktov v pravom dolnom rohu, ktoré umožní duplicitné alebo nepotrebné kontakty veľmi jednoducho “upratať”. 

Nový dizajn aplikácie Kontakty Google sme skontrolovali aj u nás v redakcii. Môžeme potvrdiť, že verzia aplikácie Kontakty Google 3.70.3.453319987 je dostupná aj na Slovensku a do systému Android 12 prináša ďalšie dizajnové aj funkčné vylepšenia. 

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.