Problémy s dodávkami môže mať aj iPhone 11.

Iba pred pár dňami sa objavili informácie, podľa ktorých Apple spúšťa výrobu nového cenovo dostupnejšieho iPhonu. Ten bude nástupcom modelu iPhone SE, takže sa často označuje ako iPhone SE2. Predpokladá sa však, že Apple ho bude predávať pod názvom iPhone 9.

Portál Bloomberg vo svojom článku exkluzívne informoval, že iPhone SE2/iPhone 9 bude oficiálne predstavený v marci. To sa však možno zmení kvôli aktuálnej epidémii koronavírusu z Číny. Ázijská webová stránka Nikkei totiž tvrdí, že koronavírus môže mať negatívny dopad na výrobu iPhonov.

Apple si podľa Nikkei objednal výrobu 65 miliónov starších iPhonov, hlavne iPhonu 11 a tiež 15 miliónov kusov dosiaľ neoznámeného iPhonu SE2/iPhonu 9. Dodávatelia však tvrdia, že aktuálna situácia v Číne negatívne ovplyvní dodávky objednávok a ich vybavenie sa oneskorí.

V praxi to znamená, že z iPhonu 11 sa môže na určitý čas stať nedostatkový tovar a že Apple možnože odloží predstavenie iPhonu SE2/iPhone 9 na neskorší termín – dokedy nebude mať dostatočné skladové zásoby. Produkcia iPhonu 12 by koronavírusom nemala byť ovplyvnená.

Zdroj: Nikkei

Prečítajte si aj:

iPhone SE2 ide do výroby, Apple ho predstaví v marci

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit