Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vo filme Ja robot z roku 2004 sa hlavný hrdina, ktorého stvárňuje Will Smith, pýta, či dokáže robot premeniť plátno na majstrovské dielo. Je rok 2023 a umelá inteligencia, ktorú si v Dog Moments Art sami vyvíjajú, vám vytvorí umelecké dielo vášho miláčika podľa preferovaného umeleckého štýlu.

Monika, Tomáš, Gabriela, Michal a Maroš – pätica milovníkov štvornohých chlpáčov, umenia, ale aj nových technológií a umelej inteligencie. Vytvorili aplikáciu, ktorá z vašej fotografie vytvorí jedinečné umelecké dielo.

„Pracujeme a kontinuálne vyvíjame naše vlastné AI image modely na báze GAN Style Transfer a Stable Diffusion. Sú natrénované na doménu vizualizácie psíkov a proprietárne vytvorenie a doladenie modelov pre každý umelecký štýl konkrétneho maliara. V procese nám pomáhajú aj segmentačné modely a inpainting modely. Stále pracujeme aj na nových modeloch a prístupoch,“ vysvetľuje Monika Vargová, CEO a Creative Co-Founder v Dog Moments Art.

Rexo ako nočná obloha Vincenta van Gogha

Aktuálne spustili verziu 1, na ktorej si testujú záujem cieľovej skupiny. Ich umelá inteligencia dokáže namaľovať vášho miláčika za menej ako 60 sekúnd v 32 umeleckých štýloch svetoznámych autorov. Stačí si vybrať fotografiu psíka, následne štýl, do ktorého umelá inteligencia fotografiu prevedie, a umelecké dielo je hotové.

Celý proces, od počiatočnej idey až po nasadenie reálnych zákazníkov, trval takmer 10 mesiacov intenzívnej práce, nastavovania a učenia sa. Aj keď sa Dog Moments Art orientuje primárne na psíky, majú skúsenosť aj s tvorením iných šeliem, ktoré dostali svoj ikonický van Goghov štýl.

„V Dog Moments Art nevytvárame len obrazy psíkov. Samozrejme, máme rôzny dopyt. Pripravovali sme už aj obrazy mačiek, koní, ľudí – minule sme dokonca vytvárali aj obraz Bengálskeho tigra. Prioritne sa však s našou AI orientujeme na psíky, pre ktoré pripravujeme ďalšie nové produkty,“ prezrádza Monika.

Vaše umelecké dielo pomáha

Slovenský projekt z Košíc ľudia a ich štvornohí parťáci milujú. Dokonca majú ambíciu ponúkať tento produkt globálne. Aktuálne si už túto službu môžu objednať obyvatelia Českej republiky, Nemecka či Rakúska.

„Ľudia nám píšu a posielajú fotografie obrazov svojich miláčikov s hlavnými aktérmi. Dáva nám to silu a energiu pokračovať v tomto projekte. Chceme naše obrazy posúvať do nových dimenzií a ponúkať personalizované produkty pre psíčkarov z celého sveta. Samozrejme, tento projekt má aj inú rovinu. Výťažok z predaja každého produktu ide košickému útulku ÚVP. Náklady pokrývajú aspoň časť toho, čo psíky potrebujú,“ dodáva na záver Monika Vargová. 

Značky: